Αιχμές Γιαννόπουλου κατά Μιχαηλίδου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δομών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση με Μητσοτάκη ζητά ο επικεφαλής του Οργανισμού
«Την απόφαση την έβγαλε μια υφυπουργός που δεν συνυπολογίζει τις μάχες που δίνει στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός, ούτε τις επισκέψεις ξένων ηγετών στα σπίτια του «Χαμόγελου» ούτε την προσφορά του Συλλόγου», είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή το νέο πλαίσιο που αφορά την λειτουργία δομών για παιδιά.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού τόνισε πως «έβαλε νέες προδιαγραφές κτηριακές σε υφιστάμενα κτίρια, που εμείς δεν τα έχουμε αγοράσει, μας τα έχουν κάνει δωρεά. Τα κτίρια δεν τα χτίσαμε, μας τα έδωσαν άνθρωποι».
Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στις προβλεπόμενες «ποινές σύλληψης του υπεύθυνου του φορέα και φυλάκισης του από 1 έως 5 χρόνια, αλλαγή του ΔΣ του φορέα και το δικαίωμα σε υφυπουργό να ορίζει νέο ΔΣ. Ζητάω από τον Πρωθυπουργό να με δει και να περιχαρακώσει το «Χαμόγελο» από την κάθε κ. Μιχαηλίδου».
Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Υφυπουργού, ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε πως «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ανέφερε «Μήπως ενοχλεί ότι γίναμε το κέντρο αναφοράς;».
Ερωτηθείς για τις ελάχιστες εγγυήσεις λειτουργίας των δομών για παιδιά, που τίθενται στο νέο πλαίσιο, ο κ. Γιαννόπουλος είπε «ποιες ελάχιστες εγγυήσεις, όταν είναι υποστελεχωμένα τα δημόσια και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα; Όταν ο ΟΗΕ έχει κάνει αναφορά πως η καλύτερη λύση είναι τα σπίτια που έχουμε στην Ελλάδα; Είμαστε υπέρ της υιοθεσίας και της αναδοχής, το «Χαμόγελο του Παιδιού έχει κάνει τις περισσότερες αναδοχές και υιοθεσίες, αλλά τα παιδιά που δεν υιοθετούνται, που θα τα πάνε; Σε ένα ίδρυμα όλα μαζεμένα;»,

Δείτε ακόμα:  Το ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων την 21η Μαΐου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News