Αιχμές της παθολογοανατόμου που εξέτασε την Ίριδα κατά της ιατροδικαστού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα, δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της»
Αιχμές κατά της ιατροδικαστού Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, για το πόρισμα που εξέδωσε για τον θάνατο της Ίριδας, αποδίδοντας τον σε αγενεσία φλεβόκομβου, αφήνει η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα, Κυριαζή Μητσέλου, η οποία είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα του 6 μηνών νεκρού βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη.
Μιλώντας στην εκπομπή Live News η κ. Μητσέλου αναφέρθηκε στο συμπέρασμα του πορίσματος επισημαίνοντας ότι «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει». Η ίδια εξηγεί στη συνέχεια, πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει, μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου.
«Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα, δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» δηλώνει χαρακτηριστικά. Σημειώνεται, ότι η κ. Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα. «Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες, τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει.
Αναφέρει επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση. Όπως είπε «όταν μου στάλθηκαν τα όργανα του παιδιού, ρώτησα τρεις φορές την ιατροδικαστή, την κυρία Τσιόλα, αν έχει άλλα ευρήματα και μου είπε ότι δεν έχει κανένα εύρημα, ούτε νεκροψιακά, ούτε νεκροτομικά».
Τέλος, η παθολογοανατόμος δήλωσε πως δεν έχει κληθεί έως τώρα για να καταθέσει.

Δείτε ακόμα:  Στον ανακριτή ο 56χρονος που συνελήφθη για βιασμό 22χρονης σε παραλία

Newsroom | Pireas News