Αισιοδοξία για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο – Τι δείχνουν οι δοκιμές στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Πώς λειτουργεί το φάρμακο – Τι λέει ο διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία»
Την ώρα που ο εμβολιασμός δεν προχωρά με την ταχύτητα με την οποία ξεκίνησε, καλά νέα έρχονται αναφορικά με το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο του κορονοϊού που βρίσκεται στη φάση των δοκιμών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος, σημαντικά και αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης στη χώρα μας του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου Coven D24 που χορηγείται για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, σε συνολικά 60 ασθενείς, με μέτρια ή βαριά νόσηση.

Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε την επίσημη στατιστική ανάλυση για το αν το φάρμακο θα μπει σε φάση έγκρισης.

Δείτε ακόμα:  Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Crash test το Σαββατοκύριακο για την τήρηση των μέτρων – Από τι θα εξαρτηθεί μια νέα παράταση

«Στους περισσότερους ασθενείς που χορηγούμε το Coven D24, με μέτρια ή βαριά νόσηση, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Βλέπουμε επιτάχυνση στις μέρες νοσηλείας τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό», αναφέρει ο καθηγητής.

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για αντιφλεγμονωδες φάρμακο, προηγμένης νανοτεχνολογίας με τη θεραπεία να διαρκεί για 5 ήμερες. Αναστέλλει σημαντικά και αποτελεσματικά την κύρια οδό για την ανάπτυξη κυτοκινών (κατηγορία μικρών πρωτεϊνών).

Δρα απευθείας στους πνεύμονες και καταπολεμά τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», δηλαδή τη δυνητικά επικίνδυνη ανοσιακή αντίδραση του οργανισμού στη λοίμωξη.

Το εισπνεόμενο φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων, ώστε να μπορέσει να φτάσει η πρωτεΐνη CD24 στους πνεύμονες.

Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος βοηθώντας στην εξισορρόπηση του και την αναχαίτιση της καταιγίδας κυτταροκινών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News