Ακόμη και 5.000 κρούσματα την ημέρα μπορεί να φθάσουμε τον Νοέμβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρότεινε την διενέργεια δωρεάν self test στους εμβολιασμένους καθώς 10% με 12% μπορεί να έχουν κολλήσει
Την ανάγκη ανάσχεσης του πανδημικού κύματος του κορονοϊού επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ζητώντας επέκταση των τεστ, με διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ ακόμα στους εμβολιασμένους.
«Ένα μικρό ποσοστό 10% με 12% που έχει εμβολιαστεί, μπορεί να έχει κολλήσει και δεν θα νοσήσουν βαριά, επειδή ακριβώς είναι εμβολιασμένοι, θα είναι ασυμπτωματικοί και θα κολλάνε» εξήγησε ο καθηγητής.  Όπως διευκρίνισε, μιλάει για δωρεάν self test, μία φορά την εβδομάδα, που θα πληρώνει ο εργοδότης ή η πολιτεία, καθώς είναι άδικο να το πληρώσει ο εμβολιασμένος.
«Tα δύσκολα είναι μπροστά μας, αν δεν κάνουμε κάτι, να σταματήσουμε αυτή την αυξητική πορεία, περιμένω ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος να είναι γύρω στα 3.600 κρούσματα. Είναι μεγάλος αριθμός (…), ωστόσο ο εβδομαδιαίος μέσος όρος μέχρι τις 16 Νοέμβρη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5.000 κρούσματα» προειδοποίησε ο κ. Σαρηγιάννης. Αυτό, συνέχισε, σημαίνει συνεχή αυξητική πορεία η οποία πρέπει να αναχαιτιστεί ανεξάρτητα από την αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού. «Ακόμα κι αύριο 4 εκατ. να εμβολιαστούν, μέχρι να αποκτήσουν ανοσία, θα περάσει ένας μηνάς» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, το «καμπανάκι» είναι τα κρούσματα, οι θάνατοι και η πίεση στο ΕΣΥ. «Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία της πόλης έχουμε διαθέσιμες μόνο 3 με 4 κλίνες ΜΕΘ κι αυτός ο αριθμός διατηρείται τεχνητά, καθώς και διασωληνωμένοι μένουν έκτος ΜΕΘ» είπε. Τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό πόρτα – πόρτα από «τον παπά και το γιατρό του χωριού». Για τα καθημερινά μηνύματα στο κινητό με προτροπές εμβολιασμού σχολίασε «πιστεύω ότι θα εκνευρίσουν, αλλά δεν κάνει κακό να δοκιμάσουμε».

Δείτε ακόμα:  52χρονη ξυλοφόρτωσε τον 73χρονο σύντροφό της όταν της ζήτησε να χωρίσουν

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News