Ακραίες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο – Μπαράζ παραβιάσεων με οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνολικά 31 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 20 έφεραν όπλα, παραβίασαν 102 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας
Στα άκρα ωθεί ξανά η Άγκυρα τις προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών σε όλο το εύρος του Αιγαίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, 31 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 20 έφεραν όπλα και σε 20 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 14 ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16, μία τριάδα τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό UAV. Καταγράφηκαν 26 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 102 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου νησιών του Αιγαίου (43 από τα μαχητικά και 59 από το UAV).
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε 20 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Άνδρας γρονθοκόπησε 42χρονη και της έκλεψε την τσάντα, το κινητό και τα χρήματα

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News