Άλλα δύο άτομα στο κάδρο των ερευνών – Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου
Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Η 33χρονη μητέρα, εναντίον της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, με καπέλο και αλεξίσφαιρο, ενώ το στοιχείο που ξεκλείδωσε την υπόθεση ήταν η ανίχνευση της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό του μικρού κοριτσιού, ενώ στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν άλλα δύο άτομα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις καταθέσεις και το υλικό που έχει συλλέξει η αστυνομία το κρίσιμο 20λεπτο που έδρασε η συγκεκριμένη ουσία φέρεται ότι στο δωμάτιο ήταν η 33χρονη με το κοριτσάκι ενώ στο πλαίσιο της έρευνας θα ανοίξουν και πάλι οι φάκελοι των θανάτων των άλλων δυο παιδιών.
Επίσης θα γίνει και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών αλλά και έρευνα στις επικοινωνίες που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 33χρονη.
«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία.
Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού.
Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.
Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».
Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Δείτε ακόμα:  Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 23χρονο στην εθνική οδό στη Φθιώτιδα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News