Αλλεπέλληλες συσκέψεις για την «κάθοδο» των τρακτέρ αύριο Τρίτη στην Αθήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακού χάους
Την είσοδό τους στην Αθήνα με τρακτέρ για το συλλαλητήριο τους αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οργανώνουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, που θα έχουν στο πλευρό τους εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαζικούς φορείς της Αττικής.
Στο Μαξίμου το θερμόμετρο έχει ανέβει, ενώ συνεχείς είναι οι υπηρεσιακές συσκέψεις στο αρχηγείο της Αστυνομίας για τα μέτρα που θα ληφθούν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το MEGA, δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ θα υπάρχει και αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, τόσο στη διαδρομή από τα μπλόκα μέχρι και την πρωτεύουσα, και το αντίστροφο. Στην υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε το πρωί της Κυριακής υπό την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο, δηλαδή ο τρόπος που οι Αρχές θα διαχειριστούν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, πιθανόν και με κάποια τρακτέρ – και φυσικά με λεωφορεία.
Δύο είναι τα σημεία συγκεντρώσεων. Για όσους έρχονται από την Πελοπόννησο είναι η Ελευσίνα και για τους υπολοίπους οι Αφίδνες. Μέσω της Λεωφόρου Αθηνών θα φτάσουν στις πλατείες Καραϊσκάκη και Συντάγματος. Η μία εκ των Σταδίου και Πανεπιστημίου θα μείνει οπωσδήποτε ανοιχτή, ωστόσο δεν θα κυκλοφορούν ΙΧ για να κινούνται και Πυροσβεστικά, αλλά και οχήματα της Αστυνομίας. Στο Σύνταγμα οι αγρότες εκτιμούν, ότι θα βρίσκονται στις 10:00 το πρωί, ενώ από τις 6:00 η ώρα θα ξεκινήσουν από τα σημεία συγκέντρωσης.
Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως όσα τρακτέρ έρθουν, θα μπουν στο κέντρο της Αθήνας ενώ πολλοί αγρότες θα έρθουν και με λεωφορεία. Οι αγρότες θα αποβιβαστούν στο ΟΑΚΑ και θα κατέβουν προς το κέντρο, με τον αριθμό των λεωφορείων να υπολογίζεται περίπου στα 50. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, εκτιμάται πως 200 τρακτέρ περίπου θα βρεθούν στην Αθήνα, με τους αγρότες να υποστηρίζουν πως θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε ακόμα:  Νοσηλευτής στο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας ασθενούς

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News