Άμεσες ενέργειες για ταχεία αποκατάσταση των καταστροφών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Ιθάκης γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό
Τα συνεργεία βρίσκονται ήδη επί τω έργο της ταχείας αποκατάστασης των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος».
Στην Ιθάκη, που έχει πληγεί περισσότερο από τα έντονα φαινόμενα και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, πραγματοποίησε αυτοψία κυβερνητικό κλιμάκιο με εντολή του πρωθυπουργού, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η βοήθεια, ενώ τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο του νησιού, υπογραμμίστηκε στην ΕΡΤ.
Στο Αγρίνιο, ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία. Ηδη τεχνικά κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές, ενώ από σήμερα θα λειτουργεί ειδικό γραφείο για τα αιτήματα των πλημμυροπαθών πολιτών.
Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», καθώς προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, κατοικίες, επιχειρήσεις, οχήματα, καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Χαλκιδική, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και η Ιθάκη ήταν μεταξύ των περιοχών που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας το τελευταίο 24ωρο.
Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Ιθάκης γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Όπως ανέφερε, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του δήμου έμπρακτα για ό,τι χρειαστεί με σκοπό την άμεση ανάκαμψη και αποκατάσταση των συνεπειών του καιρικού φαινομένου και την αποζημίωση των επιχειρήσεων και κατοικιών. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Ιθάκη και για την εντολή που έδωσε στο κλιμάκιο υπουργών που επισκέφτηκε το Σάββατο το νησί να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.

Δείτε ακόμα:  Ιωνικός- ΠΑΣ Γιάννινα: «Λευκή» ισοπαλία στη Νεάπολη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News