Άμεση υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στην Λάρισα ζητά η Περιφέρεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων ένθεν και ένθεν της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 10 χλμ.
Την άμεση υπογειοποίηση τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών και την τοποθέτηση άμεσα ηχοπετασμάτων ένθεν και ένθεν των γραμμών στην πόλη της Λάρισας ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη, το πρόβλημα με τις σιδηροδρομικές γραμμές που διέρχονται μέσα από μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της πόλης, αποτελούν μία πληγή για τη Λάρισα, καθώς έχουν ξεκληριστεί οικογένειες στις σιδηροδρομικές γραμμές και έχουν χαθεί άνθρωποι με το τελευταίο σιδηροδρομικό δυστύχημα να σημειώνεται μόλις το περασμένο καλοκαίρι.
Μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατέθεσε την πρόταση της Περιφέρειας για υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών από την οδό Υψηλάντου μέχρι και την οδό Αγίας, σε μία απόσταση 1.400 μέτρων. Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα τα έργα τοποθέτηση ηχοπετασμάτων από τον ΟΣΕ ένθεν και ένθεν της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 10 χλμ. Είναι ένα έργο που υλοποιείται από τον ΟΣΕ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Επιπλέον, προχωρά η ηλεκτροκίνηση στα τμήματα Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Δεν είμαι καλά, δεν περίμενα ότι θα βρεθώ στη φυλακή

Newsroom | Pireas News