Αν ο πατέρας σου δεν είναι βιομήχανος ή πολιτικός βαρόνος, η Ελλάδα δεν είναι για εσένα

Αν ο πατέρας σου δεν είναι βιομήχανος ή πολιτικός βαρόνος, η Ελλάδα δεν είναι για εσένα

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επίσκεψή του στα Ιωάννινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παρουσιάσει έναν νέο Έλληνα που σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Παύλο, ως παράδειγμα, για να πείσει πως τα ειδικά φορολογικά κίνητρα που δίνει η κυβέρνησή του σε νέους, έχουν κάνει πολλούς νέους Έλληνες να επιστρέφουν στην Ελλάδα, αλλά, τελικά, αποδείχτηκε πως ο Παύλος επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην βιομηχανία του πατέρα του…

Είναι λογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ταυτίζεται με τον νεαρό Παύλο, αφού αυτό έκανε και ο ίδιος: σπούδασε στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Ελλάδα, για να κάνει την δουλειά του πατέρα του.

Βουλευτής, υπουργός και πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, βουλευτής, υπουργός και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου άσχημη χώρα για να ζήσεις, αν ο μπαμπάς σου είναι βιομήχανος -όπως ο μπαμπάς του Παύλου- ή αν ο μπαμπάς σου ανήκει σε πολιτικό τζάκι από χαραμοφάηδες που φροντίζουν οι Έλληνες να τους εκλέγουν, ανεξάρτητα από το πόσο βούρλα είναι· τα βούρλα εκλέγουν βούρλα.

Αν, όμως, ο πατέρας σου δεν είναι βιομήχανος ή “διακεκριμένος” πολιτικός -ώστε να σε περιμένει μια …στρωμένη δουλειά-, καλό θα ήταν να αποφύγεις να ζήσεις στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω πόσοι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό σκέφτονται να αξιοποιήσουν τα φορολογικά κίνητρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για όσους επαναπατρίζονται, αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι να μην κάνουν το λάθος να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, όλα είναι χειρότερα. Χειρότερα και από το 2010, την χρονιά της χρεοκοπίας.

Η ελληνική κοινωνία είναι διαλυμένη, ηττημένη, γερασμένη και εκφασίζεται ταχύτατα, οι υποδομές της χώρας είναι αφημένες στην τύχη τους, η χώρα κυβερνιέται από τη Μαφία, η Ελλάδα κατρακυλάει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο στη σχετική κατάταξη των χωρών ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Δικαιοσύνη είναι ανέκδοτο, ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας πλησιάζει πια τα 400 δισεκατομμύρια.

Δείτε ακόμα:  Κολοκούρης – Τσουβάλας: Ποια τα αμφιλεγόμενα βιογραφικά τους. Αμήχανος ο Μητσοτάκης [video]

Αν δεν είσαι πλούσιος -ενώ παράλληλα θέλεις να ζήσεις ελεύθερος και με αξιοπρέπεια- καλό θα ήταν να αποφύγεις την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές, αν και σύντομα ούτε για αυτό δεν θα είναι όπως πάνε τα πράγματα.

Μην επιστρέψετε στην Ελλάδα. Βλέπετε το τυρί αλλά δεν βλέπετε τη φάκα.

Η Ελλάδα είναι πια μια φάκα. Μια ποντικοπαγίδα.

(Η έξοδος των νέων -και όχι μόνο- από την Ελλάδα θα συνεχιστεί. Μπορεί φέτος η Ελλάδα να γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 αλλά αυτό που δεν έχει αλλάξει από την Τουρκοκρατία είναι πως και τότε και τώρα, αν κάποιος Έλληνας θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια και ελευθερία, πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα.)

Read more: https://pitsirikos.net/

Newsroom | Pireas News