Ανακαλούνται σταφίδες με μυκοτοξίνη από τον Βασιλόπουλο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σε ανάκληση σταφίδας προχώρησε η «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ» Βασιλόπουλος λόγω παρουσίας ωχρατοξίνης Α σε όρια πάνω από το φυσιολογικό (μια μυκοτοξίνη που παράγεται φυσικά από μύκητες του γένους Aspergillus και Penicillium και βρίσκεται ως μολυσματικός παράγοντας σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων)
Η ανάκληση αφορά το προϊόν «ΑΒ Ελληνική Γη Σταφίδα Μεσσηνίας 375 γρ.» με ημερομηνία λήξης 28/02/2024 και κωδικό παρτίδας L240228.
Ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.
Η ανακοίνωση του Βασιλόπουλου
Η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε ανακοίνωση αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, επισημαίνει ότι ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ Ελληνική Γη Σταφίδα Μεσσηνίας 375 γρ» με ημερομηνία λήξης 28/2/2024 και κωδικό παρτίδας L240228, που παράγεται από την εταιρεία ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε., καθώς σε αυτή και μόνο την παρτίδα ανιχνεύθηκε μυκοτοξίνη – ωχρατοξίνη Α – άνω του νομοθετημένου ορίου.
«Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο παρτίδας από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της» σημειώνεται.
Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.

Δείτε ακόμα:  Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στα ανοικτά της Κρήτης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News