Άναψε τσιγάρο, άρπαξε φωτιά και πέταξε τα ρούχα του σε ασθενή με οξυγόνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αναφέρει το πόρισμα της Πυροσβεστικής για το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους
Από τσιγάρο προκλήθηκε η φωτιά στο «Παπανικολάου» στις 6 Απριλίου, που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο ασθενών, σύμφωνα με το πόρισμα έκθεσης πραγματογνώμονα.
Αρμόδιες πηγές τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα thesstoday.gr, επισημαίνουν, ότι στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «ο ασθενής που το άναψε, τυλίχθηκε από φλόγες και έβγαλε τα πάνω ρούχα του, που καίγονταν και τα πέταξε πάνω σε άλλο ασθενή του θαλάμου, που λόγω του οξυγόνου άρπαξε φωτιά και αυτός και στην συνέχεια επεκτάθηκε». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, το τσιγάρο κρατούσε ο 52χρονος ασθενής, ο οποίος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες ώρες μετά το συμβάν.
Ο Σταύρος Τρύφων, πνευμονολόγος στο «Παπανικολάου», με αφορμή την έκθεση του πραγματογνώμονα τονίζει στην ιστοσελίδα, ότι πρέπει να πραγματοποιούνται ετησίως ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία. «Πρέπει σε ετήσια βάση, όπως προβλέπεται, ώστε να αποφεύγουμε παρόμοια περιστατικά», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα:  «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και «Βήμα της Κυριακής» : «Έγκλημα στην καταγραφή κρουσμάτων με παράλληλο σύστημα»

Newsroom | Pireas News