Ανατροπή στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για ποιες υποθέσεις παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο
Ανατροπή στην υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς οι πρώτες πληροφορίες από δικαστικές πηγές ότι παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis δεν επιβεβαιώθηκαν.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση του βουλεύματος, θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, μαζί με την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση που αφορά καταγγελία σε βάρος των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖα Κουρουπλή- Ξανθού αλλά και τριών εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους.
Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται ως ηθικός αυτουργός σε κατάχρηση εξουσίας ,με φερόμενη ως αυτουργό την Ελένη Τουλουπάκη , για την μη αμελλητί αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου. Η παράβαση καθήκοντος για την οποία θα δικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορά τις καταγγελίες των εισαγγελέων ,Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ράϊκου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων .
Η πρώην εισαγγελέας παραπέμπεται να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία των πρώην υπουργών Υγείας.
Βέβαιοι «για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα» της κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δηλώνουν οι συνήγοροι του Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης.
«Θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε δήλωση τους.
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
« Με του βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες. Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην με πλειοψηφία 3-2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή , με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.
Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Μάνος Ροδουσάκης

Δείτε ακόμα:  Κούκλες σιλικόνης για ενήλικες: Σπάνε ρεκόρ οι πωλήσεις στην Ελλάδα

Newsroom | Pireas News