ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία – «Μάχη» με διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν σήμερα 28 Αυγούστου συνολικά 74 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
Αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες βρέθηκαν σήμερα αντιμέτωπες με συνολικά 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.
Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία:
• Στον Έβρο αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρείς Βρύσες. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και τρία οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και οκτώ οχήματα και η Σερβία με 28 πυροσβέστες.
• Στη Ροδόπη αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από Βουλγαρία.
• Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής
• Στη Βοιωτία αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.
Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Για αύριο Τρίτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Δείτε ακόμα:  Χωρίς ταξί τη Δευτέρα 13/2 η Αττική από 14:00-20:00

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News