Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Καίγονται σπίτια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκλεισε η περιμετρική οδός – Απειλείται το διυλιστήριο που τροφοδοτεί με νερό την πόλη – Δείτε φωτογραφίες
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα στις παρυφές της Πάτρας.
Μετά το Σούλι δόθηκε εντολή εκκένωσης και του οικισμού Ρομά στον Ριγανόκαμπο, καθώς η φωτιά έχει επεκταθεί. Η φωτιά που ξέσπασε σε χωράφι σε κοντινή περιοχή, λόγω των ανέμων πέρασε μέσα στο Σούλι και κάηκαν σπίτια. Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thebest.gr, η φωτιά έχει επεκταθεί και στον καταυλισμό των Ρομά, οι οποίοι είναι σε κατάσταση πανικού και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με τους κουβάδες στα χέρια, φωνάζοντας «καιγόμαστε», ενώ κάποιοι κάτοικοι στο Σούλι εξακολουθούν να μη θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Κάτοικοι καταφέρονται κατά των μέσων πυρόσβεσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στην επέμβασή τους, ενώ αποδέκτης παραπόνων έγινε και ο Δήμαρχος της Πάτρας. Οι κάτοικοι «ξέσπασαν» και κατά των αστυνομικών, που βρίσκονται στο σημείο, κλείνοντας δρόμους και απομακρύνοντας τον κόσμο από τις επικίνδυνες ζώνες.
Μάλιστα, στον Ριγανόκαμπο που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό το μεγαλύτερο μέρος της Πάτρας. Ο Δήμαρχος σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής ζητούσε να σταλούν άμεσα δυνάμεις για να αποφευχθεί ο κίνδυνος η φωτιά να μπει στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, κάτι που θα άφηνε όλη την Πάτρα χωρίς νερό.

Δείτε ακόμα:  Διεθνής εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε με την μέθοδο απατηλών επενδύσεων και λεία 930.000 ευρώ

Newsroom | Pireas News