Ανιχνεύτηκαν 13 κρούσματα στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Κύπρο
Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Εθνικής Ελπίδων ποδοσφαίρου, που απαρτίζεται από νεαρούς ηλικίας μέχρι 21 ετών.
Γι’ αυτό οδηγήθηκε σε αναβολή ο προγραμματισμένος για την Τρίτη (12/10) αγώνας της Εθνικής Ελπίδων με την Κύπρο στο Δασάκι, για τα προκριματικά του Euro 2023 των εθνικών ομάδων U21, καθώς ανιχνεύτηκαν 13 κρούσματα κορονοϊού στην ελληνική αποστολή, εκ των οποίων τα 10 αφορούν ποδοσφαιριστές και τα 3 μέλη του τεχνικού τιμ, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων, όπου καταγράφηκαν 13 κρούσματα τη Δευτέρα (11/10) με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αναβολή ο αγώνας της Τρίτης (12/10) με την Κύπρο, εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως όσοι νοσούν έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:
«Η ΕΠΟ ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη 13 θετικών δειγμάτων Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής Ελπίδων, μετά τον αγώνα με την Λευκορωσία και ενόψει του αυριανού στην Κύπρο, ο οποίος αναβλήθηκε με απόφαση της UEFA.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.
Τα μέλη της αποστολής που βρέθηκαν θετικά, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί τις τελευταίες ώρες για προληπτικούς λόγους.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο».

Δείτε ακόμα:  Έκτακτο μήνυμα του 112 σε όλους τους πολίτες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Newsroom | Pireas News