Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα και περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθημερινά καταγράφονται κατά μέσο όρο 2.240 κρούσματα – Επικρατεί η ενδοικογενειακή μετάδοση
Σταθεροποίηση παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.
Η ίδια προσέθεσε ότι καταγράφονται 2.240 νέα κρούσματα κορονοϊού ανά ημέρα και τα ενεργά κρούσματα είναι 20.000. «Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αύξηση κατά 60% παρουσιάζει η Κοζάνη. Διπλασιασμό των κρουσμάτων η Ξάνθη. Υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης».
Όπως είπε και η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, υπάρχει αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, που κυμαίνεται από 11% έως 36%. «Χτυπάει καμπανάκι κινδύνου» είπε χαρακτηριστικά. Σαφώς καλύτερα πάνε τα πράγματα με τον εμβολιασμό, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.
Παράλληλα, τους επιστήμονες ανησυχούν περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ανησυχούν και όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, επικρατεί και πάλι η ενδοοικογεναική μετάδοση. Αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά δεν έχει παρουσιάσει αύξηση, και επανέλαβε την έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τη μείωση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ευχάριστο, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικής Οδού

Newsroom | Pireas News