ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Ανησυχία και αγωνία για μεγάλους μετασεισμούς στην Κρήτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβληματισμένος και ο Άκης Τσελέντης, αλλά ξεκαθάρισε: Δεν υπάρχει φόβος για περαιτέρω ενεργοποίηση του ανατολικού τόξου που εκτείνεται από την Κεφαλλονιά ως την Ρόδο
Μέσα σε λίγες μέρες η Κρήτη έχει «χτυπηθεί» από δύο μεγάλους σεισμούς, σήμερα 6,3 Ρίχτερ και αυτόν που είχε προηγηθεί με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι. Γι’ αυτό και υπάρχει ανησχία και αγωνία για μεγάλους μετασεισμούς στο νησί. Σε αυτό το μοτίβο ο Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε προβληματισμένος.
Βεβαίως, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι  η σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Κρήτη αποτελεί τον κύριο σεισμό και την ανησυχία του για ενδεχόμενους ισχυρούς μετασεισμούς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
«Με βάση το ιστορικό της περιοχής φαίνεται κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι μιλάμε για τον κύριο σεισμό, απλώς μπορεί να έχουμε μεγάλους μετασεισμούς» τόνισε ο κ. Τσελέντης.
Όπως εξήγησε, παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στην περιοχή , η οποία ανήκει σε ένα ρήγμα κάθετο στο ελληνικό τόξο το οποίο φτάνει και μέχρι τις ακτές.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για ισχνή μετασεισμική ακολουθία για την ώρα , ωστόσο διευκρίνισε ότι αργότερα μπορεί να εκδηλωθεί έντονη μετασεισμική  δραστηριότητα: «Ένας σεισμός 6,3 Ρίχτερ μπορεί να δώσει θεωρητικά μέχρι και  5,3-5,2 Ρίχτερ, αλλά δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Περιμένουμε 10-12 ώρες για να δούμε την εξέλιξη στο φαινόμενο».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει σχέση με εκείνον στο Αρκαλοχώρι.
Τέλος, επισήμανε ότι δεν υπάρχει φόβος για περαιτέρω ενεργοποίηση του ανατολικού σεισμικού τόξου, που εκτείνεται από την Κεφαλλονιά ως την Ρόδο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Νέες καταγγελίες σε βάρος του Διονύση Τριανταφύλλου Πώς πουλούσε «ελπίδα» σε ασθενείς

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News