Άνοδος κατά 20% στη νοσηρότητα ανά εβδομάδα – Γέμισαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μιλούν οι ειδικοί
Τρεις αναπνευστικοί ιοί (o RSV, o ιός της γρίπης αλλά και ο SARS-CoV-2) φαίνεται να πρωταγωνιστούν και στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα.
Ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος, τόνισε ότι παρατηρείται μεγάλη έξαρση των ιώσεων τον τελευταίο καιρό, μάλιστα η νοσηρότητα ανεβαίνει κάθε εβδομάδα κατά 20%.
Από μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, ποτέ δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο πιο πριν, το οποίο χαρακτηρίζεται από τρία περιστατικά, σύμφωνα με τον κ. Μαζάνη.
«Πρώτον όλες οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, δεύτερον υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλές ιώσεις με κοινά συμπτώματα και τρίτον παρατηρείται σε ένα παιδάκι να υπάρχουν δύο και τρεις διαφορετικοί ιοί» ανέφερε ο παιδίατρος.
Αιτία αυτού του νέου κύματος ιώσεων με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι επειδή όλο το διάστημα της πανδημίας αποκλειστήκαμε από την επαφή μας με τους ιούς, λόγω χρήσης μάσκας και τα παιδιά δεν εκτέθηκαν ώστε να «προπονηθούν» και να αποκτήσουν αντισώματα, εκτίμησε ο Σπύρος Μαζάνης.
Ο παιδίατρος συμβούλευσε οι γονείς να αποφύγουν αυτή την περίοδο της έξαρσης τον έντονο συγχρωτισμό των παιδιών, περιορίζοντας τις επισκέψεις σε παιδότοπους και τα πάρτι.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Φοβάται να μιλήσει για αυτούς που δίνουν τις εντολές

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News