ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων
Από τις 5 το απόγευμα σήμερα αποδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε πριν από λίγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.
Ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε ότι άνοιξε μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στο ρεύμα προς Αθήνα, αλλά και σε αυτό προς Θεσσαλονίκη και για οχήματα έως 3,5 τόνους.
Για τα οχήματα άνω 3,5 τόνων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών του οδοστρώματος, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας που παρέχουν υπηρεσίας στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά των νεκρών ζώων.
Παράλληλα τόνισε ότι στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές.
Στη συνέχεια ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί πανελλαδικά περισσότερες από 12.100 κλήσεις και έχει προβεί στην διάσωση 4.594 πολιτών προς ασφαλή σημεία, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σημειώθηκαν 9.786 κλήσεις και 3.576 διασώσεις και συνολικά 3.070 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους.
Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας μέχρι και αυτή την στιγμή προβαίνουν στην απάντληση υδάτων, σύμφωνα με τα αιτήματα των πολιτών, υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός, ενώ προσέθεσε ότι ταυτόχρονα όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα σε πληγέντες των περιοχών της Θεσσαλίας.
«Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων» κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Δείτε ακόμα:  «Βαφτίστηκαν» οι κακοκαιρίες που θα σημειωθούν το επόμενο 12μηνο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News