Αντί να παραιτηθεί η Μενδώνη...παραιτήθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης

Αντί να παραιτηθεί η Μενδώνη…παραιτήθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου γνωστοποίησε με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Ταραντίλης, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους αν και η αιτία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πιο πολιτική…

Κάθε άλλο παρά από τα σύννεφα έπεσαν οι μυημένοι στα μυστικά του στενού συστήματος Μητσοτάκη με την παραίτηση Ταραντίλη. Πρόκειται επί της ουσίας για μία εξέλιξη που δρομολογήθηκε με φόντο την υπόθεση Λιγνάδη και στην εμπλοκή του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εκπροσώπου στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος. Από την μια, στις τάξεις ορισμένων στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ήταν διάχυτη η πεποίθηση πως ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ διαχειρίστηκε με αμηχανία –σ’ εκείνο το αλήστου μνήμης briefing- τις σχετικές αποκαλύψεις, κάνοντας λόγο περί παραίτησης του σκηνοθέτη-ηθοποιού από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για προσωπικούς λόγους.

Φυσικά για το θέμα αυτό υπάρχει η ένσταση ότι σ’ εκείνη την φάση δεν υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή και από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ακόμη οι καταγγελίες και οι ενέργειες της Δικαιοσύνης δεν λάβει θεσμική μορφή. Πέραν τούτου, βεβαίως υπήρξε από τον ίδιο κύκλο γενικότερη κριτική περί μειωμένων ανακλαστικών.

Από την άλλη, το γυαλί φαίνεται να είχε ραγίσει και από την πλευρά του ίδιου του τέως πλέον κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς κατόπιν του κλίματος που είχε διαμορφωθεί, διεμήνυσε πως δεν εμφανιζόταν διατεθειμένος να σηκώσει το βάρος της κυβερνητικής στρατηγικής για το θέμα στην παρούσα συγκυρία. Πολλώ δε μάλλον από την ώρα που υπήρξε ξεκάθαρη αμφισβήτηση των πεπραγμένων του, ενώ το εν λόγω πόστο καθίσταται πια ιδιαίτερα απαιτητικό ενόψει των γενικότερων εξελίξεων και στο μέτωπο Κουφοντίνα. Ως εκ τούτου, το πολιτικό αυτό διαζύγιο προχώρησε κοινή συναινέσει.

Δείτε ακόμα:  Α Πειραιά και Νήσων: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση κατά της εκλογής Μανωλάκου

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η επιστολή Ταραντίλη:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.
Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.