Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Να τηρηθεί η νομιμότητα στις τοποθετήσεις Διευθυντών ζητούν Γ. Ραγκούσης- θ. Δρίτσας

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Να τηρηθεί η νομιμότητα στις τοποθετήσεις Διευθυντών ζητούν Γ. Ραγκούσης- θ. Δρίτσας

Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βουλή έφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και οι Βουλευτές Γιάννης Ραγκούσης και Θοδωρής Δρίτσας, τις ενέργειες της διοίκησης της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Νήσων, αναφορικά με την τοποθέτηση Διευθυντή Διοικητικού στο Νοσοκομείο Μεταξά, ζητώντας να τηρηθεί η νομιμότητα.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με κοινή πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου-Βουλευτή Β΄ Πειραιά και του Θοδωρή Δρίτσα, Τομεάρχη Άμυνας-Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών, κατέθεσαν σήμερα 28 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καλώντας τον να απαντήσει, αν προτίθεται να εφαρμόσει τη νομιμότητα των υπηρεσιακών τοποθετήσεων Διευθυντών στο Νοσοκομείο Μεταξά κι αν θα ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή της 2ης Υπε Πειραιώς και Νήσων που την παραβιάζει.

Ειδικότερα, η πλήρωση της κενωθείσας θέσης του Διευθυντή Διοικητικού του Νοσοκομείου Μεταξά, με βάση την κείμενη νομοθεσία και την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ΔΙΔΑΔ/Φ.35.55/2664/21609/3-12-2020, με θέμα «Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων», προβλέπεται να καλύπτεται από Προϊστάμενο υποκείμενης οργανικής μονάδας που έχει επιλεγεί από κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Για την τοποθέτηση δε αυτή αρμόδιος είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, σύμφωνα με το Ν. 3329/2005 άρθρο 7 παρ. 8 περ. 14.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Νοσοκομείου Μεταξά, η τοποθετηθείσα Διευθύντρια ούτε από κρίση-επιλογή προέρχεται ούτε από τοποθέτηση του αρμόδιου Διοικητή του Νοσοκομείου. Καλείται, επομένως, ο κ. Υπουργός να ελέγξει τις ενέργειες του Διοικητή της 2ης ΥΠε Πειραιώς και Νήσων και να επαναφέρει τη νομιμότητα και τις αρχές του κράτους δικαίου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Γιάννης Ραγκούσης: Να εξισωθεί άμεσα το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων με τα Μουσικά Σχολεία

Newsroom | Pireas News