Αντιμέτωποι με το κακούργημα αρπαγής 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων
Αντιμέτωποι με το κακούργημα αρπαγής αλλά και το αδίκημα διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας είναι 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Σήμερα το μεσημέρι οι φοιτητές αναμένεται να περάσουν από τη διαδικασία της προανάκρισης, θα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι και συλλογικότητες, αλλά και αντιπροσωπείες φοιτητών από άλλα ΑΕΙ.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε χθες από τους φοιτητές και τους δικηγόρους τους, επισημάνθηκε ότι επιχειρείται να γίνει «κανονικότητα» η «αυταρχική» τακτική απέναντι στις φοιτητικές κινητοποιήσεις.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ένας από τους συνήγορους των φοιτητών, ο Δημήτρης Φουράκης, ανέφερε ότι επίκειται μια πολύ σοβαρή δίωξη η οποία μπορεί να καταλήξει σε επιβολή ποινής 5-10 ετών.
Το συγκεκριμένο αδίκημα προβλέπεται και αφορά στην κατακράτηση ομήρων, στη σύλληψη και απειλή με όπλα κλπ, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται στην περίπτωση των φοιτητών, τόνισε ο κ. Φουράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ. Καρυστινός, κατέθεσε ότι δεν επιδιώκει την ποινική δίωξη των φοιτητών.
«15 ωστόσο ημέρες αργότερα, η κ. Κεραμέως με την ιδιότητά της ως Υπουργός Παιδείας, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά, για τη δίωξη όσων συμμετείχαν στη φοιτητική διαμαρτυρία. Αυτό συνιστά υπέρβαση των καθηκόντων της υπουργού. αυθαίρετη παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία», υποστήριξε ο κ. Φουράκης, ο οποίος ταυτόχρονα εξέφρασε την απορία του με την παρέμβαση της υπουργού, αφού όπως ανέφερε, από το 2019 ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παρέμβει στο πεδίο δράσης της δικαστικής εξουσίας», όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Δείτε ακόμα:  Αντισυνταγματική η μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετόχων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News