Απαλλάχθηκε από χρέη 840.000 ευρώ σε δάνεια, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς τα κατάφερε ο ελεύθερος επαγγελματίας και απαλλάχθηκε από τα υπέρογκα χρέη
Το Ειρηνοδικείο Βόλου, έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης ιδιώτη-φυσικού προσώπου και απάλλαξε ελεύθερο επαγγελματία από χρέος 840.000 ευρώ.
Το χρέος αφορούσε δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, αλλά και ιδιώτες.
Πρόκειται για υπόθεση με  αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε 50χρονος ελεύθερος επαγγελματίας και κατάφερε να γλιτώσει την περιουσία του από τους πλειστηριασμούς, με τον νέο πτωχευτικό νόμο.
Το εισόδημά του είναι 15.000 ευρώ και το δικαστήριο με βάση τον νέο πτωχευτικό Νόμο, έκρινε ότι “ο αιτών, ηλικίας 50 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας, βρίσκεται σε μόνιμη και καθολική αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών του, καθώς αδυνατεί να τις καταβάλλει κατά τρόπο γενικό και ουσιαστικά τον απάλλαξε από ένα υπέρογκο χρέος.
Οι πιστωτές του θα ικανοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από την πτωχευτική περιουσία του αιτούντος και στον βαθμό που είναι αυτό εφικτό, σύμφωνα με την απόφαση.
Ο  δικηγόρος του, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, υπέβαλλε την αίτηση για να κάνει χρήση του νέου πτωχευτικού νόμου τον Αύγουστο του 2022 με την απόφαση να εκδίδεται τέσσερις μήνες μετά, όπως αναφέρει το gegonotanews.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:   Κατερίνα Καινούργιου: «Μακάρι να μπορούσα να κατεβάσω αυτή τη σχέση από τη google»

Newsroom | Pireas News