Απαντήσεις ΕΦΕΤ σε δημοσιεύματα για τις οδηγίες της πασχαλινής περιόδου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξέδωσε ανακοίνωση με διευκρινίσεις
Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με αφορμή δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διήμερο σε σχέση με το δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ της 15/4 που αφορούσε στην ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο του Πάσχα.
Στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει ότι «το κάθε σφάγιο αμνοεριφίου, οφείλει να φέρει σήμανση καταλληλότητας (οβάλ σφραγίδα χρώματος λαμπρού κυανού, GR, κωδικό σφαγείου και τα αρχικά Ε.Ε.), η οποία τίθεται υπό την εποπτεία του επίσημου κτηνιάτρου. Αυτό αποδεικνύει ότι το σφάγιο έχει ελεγχθεί και είναι κατάλληλο για κατανάλωση».
Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, «σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται πάνω στο σφάγιο η χώρα εκτροφής του ζώου για τα αμνοερίφια που σφάζονται σε ηλικία μικρότερη των 6 μηνών και έχουν εκτραφεί σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. ‘Αρα, κανένα θέμα νομιμοποίησης ή ελληνοποίησης δεν τίθεται καθότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εφαρμόζουν απαρέγκλιτα και ελέγχουν την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, συμπληρωματικά αναφέρει ότι με βάση τους καθολικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν εφέτος, την περίοδο του Πάσχα εισήχθησαν 54.000 αμνοερίφια έναντι περίπου 110.000 αμνοεριφίων που εισήχθησαν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πού θα «χτυπήσει» – Mήνυμα του 112 σε τέσσερις περιοχές

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News