Απίστευτο στο Κερατσίνι: Ο Δήμαρχος έκανε αποκλεισμό στο ΣΜΑ Σχιστού με την πόρτα ανοικτή...

Απίστευτο στο Κερατσίνι: Ο Δήμαρχος έκανε αποκλεισμό στο ΣΜΑ Σχιστού με την πόρτα ανοικτή…

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“ΒΡΕΤΑΚΟΠΟΡΤΑ” στο Κερατσίνι: Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Κερατσινίου είχε αποκλείσει τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό -αντιδρώντας στην δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στο Κερατσίνι – αλλά  είχε…ξεχάσει μια άλλη πόρτα ανοικτή από όπου μπαινόβγαιναν ανενόχλητα τα απορριμματοφόρα και ξεφόρτωναν τα σκουπίδια…η όποια ονομάστηκε “ΒΡΕΤΑΚΟΠΟΡΤΑ”!

Διαβάστε την δήλωση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού “Η Δική μας Πόλη”, κ. Γιώργου Τσιρίδη:

Η ΒΡΕΤΑΚΟΠΟΡΤΑ

***********************

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΠΟΛΗ. 

Αναζητώντας το πώς και το τί έγινε στο Σχιστό προχτές και φτάσαμε να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Στέφανος Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος κι ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Θεόδοτος, διαπιστώσαμε ότι στην περιοχή του αποκλεισμού συνέβαιναν πράγματα που ξεπερνούσαν την φαντασία. Όσο οι παρατάξεις, τα κόμματα, οι μαζικοί φορείς και οι πολίτες κινητοποιούνταν αποκλείοντας τον ΣΜΑ Σχιστού, ο αποκλεισμός αυτός ήταν διάτρητος. Μια άλλη πύλη του ΣΜΑ, εκατό μέτρα πιο εκεί, έμενε ανοιχτή. Θεωρητικά ήταν ανοιχτή για να αδειάσει ο ΣΜΑ από τα σκουπίδια που υπήρχαν, όμως η πραγματικότητα ήταν ότι όποιος ήθελε έμπαινε από εκεί και άδειαζε τα σκουπίδια του. Μπήκαν νταλίκες μεταφόρτωσης κι απορριμματοφόρα όλων των δήμων. Ειδικά την Τρίτη το βράδυ μπήκαν πολλά, αλλά, κι από την Δευτέρα το βράδυ είχαμε τα ίδια φαινόμενα, μέχρι και δικό μας απορριμματοφόρο (εν αγνοία των αρχών) άδειασε εκεί τα σκουπίδια του. Γίναμε βούκινο από (ανεύθυνες) αναρτήσεις που έλεγαν ότι ο αποκλεισμός ήταν μαϊμού. Και φυσικά, η δημοτική αρχή πήρε μπρος κι έκλεισε την δεύτερη πύλη την Τετάρτη.

Δείτε ακόμα:  Χρήστος Βρεττάκος: Το ΜΕΤΡΟ πρέπει να έρθει στις γειτονιές μας

Ο δήμαρχος τελικά δεν έχει τον θεό του, κι ας ορκίζεται (στις ορκωμοσίες) στα ευαγγέλια και στους παπάδες. Έκλεινε την μια πύλη με σημαίες και με ταμπούρλα κι άφηνε την άλλη ανοιχτή. Αυτό δεν ήταν η Κερκόπορτα από την οποία έπεσε η Πόλη, ήταν η “Βρετακόπορτα” (όπως θα λέγεται από εδώ και πέρα) από την οποία κινδύνευσε να εξευτελιστεί ο αποκλεισμός.

Προχτές Τετάρτη, το θέμα είχε καταντήσει πλέον παρωδία αφού έμπαιναν όλοι οι δήμοι κι άφηναν τα σκουπίδια τους. Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων που είναι και προϊστάμενος στο τμήμα καθαριότητας, πήρε το ΟΚ και την εντολή να μετακινήσει ο ίδιος ένα αυτοκίνητο για να κλείσει και την άλλη πόρτα. Η ήδη κλειστή πύλη ήταν η επίσημη είσοδος του ΣΜΑ και η ανοιχτή (αυτή που πρέπει να ονομάζεται πλέον “βρετακόπορτα”) ήταν η επίσημη έξοδος του ΣΜΑ που χρησιμοποιήθηκε σαν είσοδος-έξοδος από νταλίκες μεταφόρτωσης κι απορριμματοφόρα τις μέρες του αποκλεισμού. Ο Σαββόπουλος κι ο Θεόδοτος απέκλεισαν την δεύτερη πύλη και ήρθε η αστυνομία να τους συλλάβει. Τηλεφώνησαν κι ήρθε κι δήμαρχος (ήταν σε μια κηδεία) και πήγαν όλοι μαζί στο τμήμα για “εξηγήσεις”.

Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά να επεμβαίνει. Ήταν απαράδεκτη και το σημειώσαμε όλοι εν χορώ. Ευτυχώς δεν θα υπάρξουν διώξεις για παρακώλυση κυκλοφορίας καθώς ο δρόμος -και τώρα που μιλάμε- είναι ανοιχτός για κυκλοφορία κι έχουν αποκλειστεί μόνο οι δύο πύλες. Μένουν τα ερωτήματα. Τι συμβαίνει με αυτή τη δημοτική αρχή, τι συμβαίνει με τον δήμαρχο;

 ***   Είναι κι εδώ θέμα ανικανότητας όπως στο ζήτημα της πολεοδομικής μελέτης και του ΣτΕ που αντί να ζητήσει αναβολή ζητά επίσπευση κι αντί να κάνει μελέτη λέει ότι περιμένει την απαλλοτρίωση;

Δείτε ακόμα:  Κερατσίνι: «Νίκος Γόδας» ονομάζεται πλέον το δημοτικό γήπεδο ΑΓΕΤ Χαραυγής

 ***   Είναι θέμα περιορισμένης πίστης στον στόχο, από απογοήτευση, όπως συμβαίνει με την Κοσκο ή με το νεκροταφείο όπου δεν υπάρχει ουσιαστική πίεση για αλλαγή των εις βάρος μας δεδομένων;

 ***   Περιμένει ο δήμαρχος το κίνημα να ανδρωθεί μόνο του και να τον παρασύρει σε αγώνες έχοντας ο ίδιος παραδεχτεί ότι τα γεγονότα τον ξεπερνούν και λανσάροντας την θεωρία όσα μας συμβαίνουν είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε τριάντα χρόνια;

Ότι κι αν συμβαίνει, είναι ένα πρόβλημα που το Κερατσίνι κι η Δραπετσώνα δεν αξίζουν να το υφίστανται. Ο δήμαρχος πήρε από τους κατοίκους της πόλης μας, που τον εμπιστεύτηκαν, ένα μεγάλο ποσοστό που, κατά βάση, οφείλεται στον Σύριζα που τον στήριξε και του έδωσε στην διάρκεια της θητείας του πολλά έργα και χρήματα αλλά, κυρίως, την παραλία Λιπασμάτων. Αυτή την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν πρέπει να την μεταχειρίζεται σαν να είναι ο δήμος φέουδο δικό του. Ούτε θα κάνει τον δήθεν ατρόμητο απέναντι στο ΣτΕ που κινδυνεύει, από τις δικές του παραλείψεις, να καταργήσει ό,τι θετικό έγινε για την πόλη μας βγάζοντας αντισυνταγματικό τον νόμο Λαφαζάνη-Σκουρλέτη, ούτε θα επιτρέπει να δυσφημίζεται με τις αστοχίες του ο κοινός μας αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια Πατούλη-Κυβέρνησης στο Σχιστό.

********************************************************

Στη φωτογραφία εικόνα από την κινητοποίηση.

Πίσω από το τείχος των διαδηλωτών υπάρχει άλλη μια πύλη του ΣΜΑ από την οποία Δευτέρα και Τρίτη, όσο διαρκούσαν οι κινητοποιήσεις, έμπαιναν τα απορριμματοφόρα και άδειαζαν σκουπίδια.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News