ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για την πυρκαγιά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά:

Απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για την πυρκαγιά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 Απριλίου 2023, σε εμπορικό κατάστημα στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ανέδειξε την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τη στέγαση των Δικαστηρίων στον Πειραιά σε παντελώς ακατάλληλα για τον σκοπό αυτό κτίρια και τις αντίστοιχες διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας.

Η ευτυχής συγκυρία της Κυριακάτικης αργίας που βοήθησε ώστε να μην υπάρχουν θύματα, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι το Δικαστήριο λειτουργούσε σε κτίριο όπου δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και επαρκής πυροπροστασία και στο οποίο, ακριβώς δίπλα στη μοναδική είσοδο και έξοδο, υπάρχει κατάστημα με εύφλεκτα υλικά, από το οποίο και στο παρελθόν είχε προκληθεί πυρκαγιά.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Διοίκησή του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, των Δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων και απαιτεί από την Πολιτεία να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα και να κινητοποιήσει κατεπειγόντως τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη μεταστέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου σε άλλο κτίριο στον Πειραιά που θα τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες, όπως δεσμεύτηκε η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη σύσκεψη που έγινε στις 5 Απριλίου.

Πρέπει να τονιστεί ότι παρόμοια προβλήματα και κινδύνους αντιμετωπίζουν και τα άλλα Δικαστήρια στον Πειραιά με ιδιαίτερη αναφορά στο Πρωτοδικείο της οδού Σκουζέ και στο Ειρηνοδικείο της οδού Νικήτα, στα οποία δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας, παρά τις επανειλημμένες σχετικές καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των Διοικήσεών τους.

Υπενθυμίζουμε την πυρκαγιά σε κατάστημα πλαστικών ειδών πλησίον του Ειρηνοδικείου Πειραιά στα τέλη του 2021, η οποία από τύχη και μόνο δεν επεκτάθηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο και, μάλιστα, οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο των υπηρεσιών του.

Δείτε ακόμα:  Βίλια: Kαίγονται σπίτια – Εκτός ελέγχου η φωτιά (video)

Η Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η ακεραιότητα των εργαζόμενων και των πολιτών στα δικαστικά κτίρια του Πειραιά».

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.