Απογοητευμένοι από την δικαστική απόφαση οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειωμένες ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους
Απογοητευμένη είναι η οικογένεια του Μπακαρί Χέντερσον από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών για τη δολοφονία του γιου τους στο Λαγανά Ζακύνθου και εξετάζουν σοβαρα το ενδεχόμενο να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο.
Συγκεκριμένα, ενοχοι κρίθηκαν και οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Μπακάρι Χέντερσον, οι πέντε για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού και ο βασικός κατηγορούμενος για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Και στον δεύτερο βαθμό το δικαστήριο δεν δέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Η πρόταση του εισαγγελέα είχε ικανοποιήσει την οικογένεια του Μπακαρι Χέντερσον, η οποία ζήτησε, 5 χρόνια μετά, την δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους.
Ο βασικός κατηγορούμενος και ο μόνος που παραμένει μέχρι σήμερα στη φυλακή, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, από 15 έτη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και έχοντας εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής του, θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισής του. Τρεις ακόμη κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε επίσης 8 χρόνια κάθειρξη,μειώνοντας επίσης τις αρχικές ποινές τους. Για δύο ακόμα κατηγορούμενους του δικαστήριο διατήρησε τις αρχικές ποινές στα 10 χρόνια κάθειρξη και 5 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα. Οι πέντε τελευταίοι παραμένουν ελεύθεροι.

Δείτε ακόμα:  Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας – Τι μπορεί να πάθετε, πώς να προστατευθείτε

Newsroom | Pireas News