Αποκύημα επιστημονικής φαντασίας ο μονόλυκος στην Πεντέλη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητήθηκε εκταφή των σκύλων
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για τις καταγγελίες κατοίκων ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αττική λύκοι και το τι προτίθεται να κάνει γι’ αυτό το ανησυχητικό περιστατικό η Πολιτεία.
Εξετάζεται αν το άγριο ζώο στον Διόνυσο ήταν λύκος
“Να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι η θανάτωση αυτών των δύο σκυλιών είναι από λύκο. Έχουμε ζητήσει να γίνει εκταφή των δύο σκυλιών και να γίνει ιστολογική ανάλυση. Περιμένουμε από τους επιστήμονες να μας ενημερώσουν για το αν οι θάνατοι οφείλονται σε λύκους” είπε ο κ. Αμυράς.
Μιλώντας για το θέμα που έχει προκαλέσει φόβο στους κατοίκους της Πεντέλης και του Διονύσου ο υφυπουργός Περιβάλλοντας χαρακτήρισε ως “αποκύημα της φαντασίας την πληροφορία ότι πρόκειται για μονόλυκο. Δεν υπάρχει μονόλυκος”.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αναμένει από τους επιστήμονες την απάντηση αν όντως έκαναν την εμφάνισή τους λύκοι στον Διόνυσο, τότε “ξέρουμε τι θα κάνουμε. Θα οδηγηθούμε στη σήμανση της περιοχής, θα βάλουμε ειδικές κάμερες και βεβαίως, θα ενημερώσουμε τον κόσμο πόρτα πόρτα”.
Και όπως τόνισε ο κ. Αμυράς, η παρουσία λύκων στην Πεντέλη και την Πάρνηθα είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. «Αυτοί είναι οι βιότοποι αυτού του θηλαστικού και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Χρειάζεται ενημέρωση για να μην υπάρχει σύγκρουση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων με την ύπαρξη αυτού του θηλαστικού».
Αναφορικά με την εμφάνιση αγριογούρουνων εντός οικισμών και τις καταστροφές στις καλλιέργειες ο κ. Αμυράς δήλωσε πώς είναι ένα γεγονός που τον έχει προβληματίσει.
«Υπάρχουν στην Ελλάδα γύρω στους 500.000 – 700.000 πληθυσμός ατόμων αγριογούρουνων. Αυτό ισχύει τα τελευταία 20 χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε ενεργοποιήσει συνεργεία δίωξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το θέμα είναι πολυπαραγοντικό που έχουν οδηγήσει στην αύξηση του είδους σε όλη τη Μεσόγειο».

Δείτε ακόμα:  Γιατί οι ειδικοί εισηγούνται τη χρήση της μάσκας KN-95 σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News