Απολογείται αύριο Τετάρτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας προσπαθεί να αποδομήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα και ζητά να καταθέσουν ως μάρτυρες άλλοι επιστήμονες
Μετά από τρεις αναβολές έφθασε η ώρα της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου αύριο Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της μικρής Ίριδας το 2021.
Η 34χρονη είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει την απολογία της με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια, ο οποίος σήμερα υπέβαλε νέο αίτημα εξέτασης συγκεκριμένων επιστημόνων, ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων αλλά και σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση κάποιους από αυτούς. Η 34χρονη θα επαναλάβει, ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση και ευθύνη με τους θανάτους των κοριτσιών της, ότι είναι μια αθώα, που διασύρθηκε και προφυλακίστηκε άδικα, ότι το κοινό πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια και ότι έκανε τα πάντα για να βοηθήσει και να σώσει τα παιδιά της, όταν αυτά κινδύνευαν.
Κομβικό σημείο είναι το πόρισμα των Καρακούκη-Καλόγρηα, που απέδωσε τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια. Με νέα του ανακοίνωση, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζει «κωμικό» το κοινό πόρισμα και ζητάει την εξέταση επιπλέον μαρτύρων, πριν την απολογία της πελάτισσάς του. «Η Ελληνική Δικαιοσύνη για να κρίνει την τύχη της κας Σ.Π., θα έχει να διαλέξει μεταξύ των επισήμων ιατροδικαστικών εκθέσεων και πραγματογνωμοσυνών των κ.κ. Τσιόλα, Τσάκωνα, Δημακοπούλου και των κ.κ. Κραββαρίτη, Μεσογίτη, Τσαντίρη και της κωμικού επιστημονικού ιατροδικαστικού περιεχομένου των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα» αναφέρει.
Ήδη ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης έχει κάνει αγωγή στον Αλέξη Κούγια για τους ισχυρισμούς του και οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες. Ο ποινικολόγος πάντως έχει προαναγγείλει εκπλήξεις. Ζητάει πριν απολογηθεί η 34χρονη, να κληθούν να καταθέσουν η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, τρεις ιατροδικαστές που υπέδειξε και κατέθεσαν το τελευταίο διάστημα για πρώτη φορά, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 34χρονης.
«Απεδείχθη, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών, ότι οι τακτικές ιατροδικαστές Αθηνών και Πατρών, κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και ο τακτικός ιατροδικαστής Πειραιώς, κος Τσαντίρης, δικαιώνονται για τις πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες είχαν εκδώσει, όπου διέγνωσαν θανάτους των δύο αειμνήστων κοριτσιών από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια» υποστηρίζει. Τα όσα θα ακολουθήσουν, περιμένουν με έντονο ενδιαφέρον και τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας που όλους αυτούς τους μήνες έκαναν αναλύσεις και εκτιμήσεις.
Η Μαλένα πέθανε τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται αρχικά σε ηπατική ανεπάρκεια. Το κορίτσι είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο της λευχαιμίας και πέθανε μια μέρα, που οι γιατροί ετοιμάζονταν ικανοποιημένοι να της δώσουν εξιτήριο. Οι ιατροδικαστές που επαναξιολόγησαν τα στοιχεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως όλα τα ευρήματα ήταν συμβατά με θάνατο από ασφυξία, με την 34χρονη να κατηγορείται, πως ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα στη ζωή της κόρης της μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, που νοσηλευόταν.
Η μικρή Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στην κούνια του σπιτιού της. Μέσα στο σπίτι εκείνο το τελευταίο βράδυ στη σύντομη ζωή του βρέφους βρισκόταν η μητέρα, η αδερφή της και η 8χρονη Τζωρτζίνα, που τότε ήταν υγιέστατη. Ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε αρχικά σε μια σπάνια καρδιολογική πάθηση, την αγενεσία φλεβόκομβου. Όμως στο τελικό πόρισμα των δύο ιατροδικαστών γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία. Στο αδικοχαμένο βρέφος έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις που βγήκαν καθαρές, ενώ αντίστοιχα, οι ιστολογικές εξετάσεις ανέδειξαν εξαγγειώσεις εγκεφαλικών κυττάρων λόγω έλλειψης οξυγόνου. Ένα εύρημα που παραπέμπει σε θάνατο από ασφυξία.

Δείτε ακόμα:  Προφυλακίστηκαν δύο από τους κατηγορούμενους – Η «Λορέλα» ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει κανέναν

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News