Απορρίφθηκε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιο είναι το σκεπτικό της άρνησης
«Όχι» είπε το Ειδικό Δικαστήριο στο αίτημα για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της δίκης με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς . Ελένης Τουλουπάκη.
Το Ειδικό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία (8-5) απέρριψε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη με το σκεπτικό ότι «το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που δε συνδέονται με την μεγάλη υπόθεση οπότε δεν υφίσταται ουσιώδες δημόσιο συμφέρον».Μεταξύ των πέντε δικαστών που μειοψήφισαν ήταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου η οποία ψήφισε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης.
Η εισαγγελέας της Ολγα Σμυρλή, ωστόσο, νωρίτερα είχε προτείνει να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα της υπεράσπισης.
«Δεν βρίσκω λόγο για τον οποίο να μην συναινέσω» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως «δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει την πολιτική ζωή , την κοινωνία και τη δικαιοσύνη» συμπληρώνοντας πως η υπόθεση περικλείει ένα ουσιώδες δημόσιο συμφέρον». «Θαρραλέα , γενναία και ορθή» χαρακτήρισε η υπεράσπιση την εισαγγελική πρόταση.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Τα επόμενα τριήμερα του έτους μετά την Καθαρά Δευτέρα

Newsroom | Pireas News