Αποβλήθηκαν δύο μαθητές στα Χανιά επειδή έκαναν… σκονάκι από κινητό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηδενίστηκαν τα γραπτά τους
Συμβαίνουν κι αυτά στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι μαθητές προσπαθούν να απαντήσουν στα θέματα με… σκονάκι. Αυτό συνέβη και στα Χανιά, καθώς 2 μαθητές αποβλήθηκαν επειδή είχαν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο. Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Τζανάκης.
«Δυο μαθητές ενώ είχαν ενημερωθεί ότι τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται ακόμα και όταν είναι κλειστά στην κατοχή τους, αυτοί για κάποιο λόγο τα είχαν ανοιχτά κιόλας, οπότε έγιναν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία και το γραπτό μηδενίστηκε και στους δυο. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, έχουν ενημερωθεί οι πάντες, οι συνάδελφοι οι οποίοι επιτηρούν, η λυκειακή επιτροπή και οι ίδιοι οι μαθητές. Υπάρχει μάλιστα και σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής των κινητών τηλεφώνων κάθε πρωί. Όποιος μαθητής θέλει να το έχει μαζί του, το παραδίδει το πρωί στην λυκειακή επιτροπή. Εάν συλληφθείς έστω και με απενεργοποιημένο τηλέφωνο, έχεις τις κυρώσεις που επιβάλλει ο κανονισμός. Πρέπει τα όρια και οι κανόνες να τηρούνται από όλα τα σχολεία και να είναι τα ίδια για όλους τους μαθητές, να μην ωφελείται κανείς και να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων».
Οι μαθητές, οι οποίοι πήγαν ενάντια στον κανονισμό της διαδικασίας, εξετάζονταν στο μάθημα των μαθηματικών στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου.
Μόλις οι επιτηρητές αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του κινητού, μηδένισαν τα γραπτά και απέβαλαν τους μαθητές από την αίθουσα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη πασίγνωστος 35χρονος YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News