Αρνητές γονείς δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και ενώ βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή ποινικές κυρώσεις για γονείς – αρνητές
Αναστάτωση προκαλεί από το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης η πληροφορία ότι κάποιοι συγκεκριμένοι γονείς – αρνητές του ιού δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο τους.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δυο νηπιαγωγείου και τρεις δημοτικού), που απέχουν από τα μαθήματά τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους γονείςτους να αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε self test ή να τους φορέσουν μάσκα.
«Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές, που επιλαμβάνονται του θέματος, ενώ, παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και σε υπηρεσιακό επίπεδο, να μεταπειστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή «Άκου να δεις», ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.
«Οι συγκεκριμένοι γονείς δεν έχουν προσκομίσει κάποιο έγγραφο από δημόσιο φορέα υγείας που να πιστοποιεί ότι για λόγους υγείας των παιδιών τους αρνούνται τα tests ή τις μάσκες», συμπληρώνοντας πως εάν συνέτρεχαν τέτοιοι λόγοι, «οι μαθητές αυτοί θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις».
Ποινικές κυρώσεις για γονείς – αρνητές
Μόλις χθες, τα υπ. Παιδείας και Δικαιοσύνης, με διάταξη που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, εισήγαγαν νέο πλαίσιο για τους γονείς – αρνητές.
Η διάταξη, που αφορά στους γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο, προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Δείτε ακόμα:  Χωρίς ντέρμπι η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News