Αρνητικές οι πρώτες εξετάσεις σε παιδί με συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας στην Αθήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και σπίτι του – Τα έξι συμπτώματα που πρέπει να δώσουμε προσοχή
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο ΕΟΔΥ για πιθανά κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά και στην Ελλάδα, καθώς ένας παιδίατρος ανέφερε, ότι παιδί που παρακολουθεί, εμφάνισε συμπτώματα.
Αμέσως δόθηκε εντολή το παιδί να εξεταστεί, ώστε να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για την νέα μορφή ηπατίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 10 μέρες, οπότε το παιδί παρουσίασε συμπτώματα και ανεβασμένους ηπατικούς δείκτες. Αφού ελέγχθηκε, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στη υγεία του και είναι σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι δεν πρόκειται για περιστατικό οξείας ηπατίτιδας.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κρούσματα της οξείας ηπατίτιδας, που έχουν ήδη εντοπιστεί σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και άλλες πέντε χώρες της Ευρώπης. Επίση, κάλεσε τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχός περιστατικά. Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ είναι επίσης σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, επισήμανε.
Τα έξι συμπτώματα της ηπατίτιδας είναι:
1. Ίκτερος2. Αλλαγή στο χρώμα τον ούρων και των κοπράνων3. Κνησμό στο σώμα4. Πυρετό5. Ναυτία6. Πόνο στην κοιλιακή χώρα
Ο κ. Ζαούτης κάλεσε τους γονείς, αν διαπιστώσουν στο παιδί τους κάποια από τα συμπτώματα αυτά, να απευθυνθούν άμεσα σε παιδίατρο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Μια όχι και τόσο «Καθαρά» Δευτέρα χθες – Αρκετή η αφρικανική σκόνη και σήμερα

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News