Άρτος και Μέλι Δυο υπέροχα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία στην Αγιά Σοφιά και στα Μανιάτικα του Πειραιά!

Άρτος και Μέλι: Δυο υπέροχα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία στην Αγιά Σοφιά και στα Μανιάτικα του Πειραιά!

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άρτος και Μέλι: Δυο από τα καλύτερα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία στον Πειραιά διατηρεί η οικογένεια Καρακατσάνη, στην Αγιά Σοφιά και στα Μανιάτικα, πλησίον του σταθμού του ΜΕΤΡΟ! Συγκεκριμένα το κατάστημα στην Αγιά Σοφιά βρίσκεται στην οδό Αιτωλικού 90, ενώ το κατάστημα στα Μανιάτικα επαναλειτουργεί , πλήρως ανακαινισμένο , στην οδό Αιτωλικού 148.

Έχουν περάσει  πάνω από 40  χρόνια από τότε που άνοιξε το Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο  στην οδό Αιτωλικού 148 στα Μανιάτικα του Πειραιά από τον Νίκο Καρακατσάνη, που  φτιάχνει ένα από τα καλύτερα ψωμιά στην Αττική. Τα ηνία στην πορεία ανέλαβε η κόρη του, Αντωνία Καρακατσάνη με δυναμική παρουσία στα κοινά του Πειραιά αλλά και των Μανιατών (Μανιάτισσα γαρ και η ίδια)… και φυσικά γεννημένη Ολυμπιακός και συνεχίζει  με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του πατέρα της.

Εδώ και αρκετά χρόνια , υπάρχει και δεύτερο κατάστημα “Άρτος και Μέλι”  που βρίσκεται  στην Αγία Σοφιά του Πειραιά στην οδό Αιτωλικού 90, σε ένα σημείο που δεν πάει το μυαλό σου ότι μπορεί να υπάρχει ένα τόσο ενημερωμένο αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο.

Τα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία,  Άρτος και Μέλι είναι ένας μικρός παράδεισος για όσους αγαπούν τα γλυκά. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν υπάρχει σαφής προσανατολισμός στις γεύσεις, απ’ την άλλη, όμως, θα μπορούσε άνετα κάποιος άλλος να απαντήσει πως αυτά τα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία έχουν δημιουργηθεί για να ικανοποιούν κάθε επιθυμία. 

Τα Άρτος και Μέλι είναι τα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία που τα γνωρίζουν  όλοι οι Πειραιώτες. Συγκεκριμένα, μάλιστα, αν κάποιος τους ρωτήσει ποιο γλυκό θεωρούν το καλύτερο τους, δεν έχουν συγκεκριμένη απάντηση και επιμένουν να ισχυρίζονται ότι όλα τα γλυκά τους είναι θαυμάσια.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Επαναφέρουν την δημιουργία Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην Αγία Σοφία στα Μανιάτικα..

Η αλήθεια είναι πως τα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία , Άρτος και Μέλι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σε πολύ υψηλά επίπεδά την ποιότητά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί το ψωμί τους να είναι διάσημο και να θεωρείται best seller αλλά το ίδιο περιζήτητες είναι και οι κλασικές πάστες τους, όπως η σεράνο, η νουγκατίνα και το ποντικάκι, ένα από τα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας που έχει τους δικούς του φανατικούς καταναλωτές. 

ΑΡΤΟΣ και ΜΕΛΙ: Το ψωμί τους είναι διάσημο και θεωρείται best seller
 

Αν πρόκειται να επισκεφτείς τα Άρτος και Μέλι μην ξεχάσεις να πάρεις  παραδοσιακές Μανιάτικες “τραβηχτές”  πίτες με σύγκλινο, και ένα  κουτί με Μανιάτικες δίπλες  που είναι μελωμένες με άριστης ποιότητας μέλι ή ένα κουτί με  παραδοσιακά  λαλάγγια” Μάνης ενώ έχουν και μεγάλη ποικιλία από κρύα σάντουιτς.

Οι παραδοσιακές Μανιάτικες “τραβηχτές”  πίτες
Οι Μανιάτικες δίπλες
Τα παραδοσιακά  “λαλάγγια” Μάνης
Μεγάλη ποικιλία από κρύα σάντουιτς

Οι δίπλες και τα λαλάγγια φτιάχνονται με παραδοσιακή  μανιάτικη συνταγή και είναι πραγματικά ανεπανάληπτα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Μαθήτευσε σε Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και Εργάστηκε ως στέλεχος στο χώρο της Διαφήμισης. Ανήκει στην συντακτική ομάδα του pireasnews.gr. Έχει επίσης ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων