«Ασφυξία» στο νοσοκομείο Βόλου – Κραυγή αγωνίας από τους ιατρούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας ζητάει τη μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου υπογράμμισε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαφτούρας, μιλώντας στο Live News του Mega.
Ο κ. Χαφτούρος τόνισε, ότι οι εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Βόλου είναι τέτοιες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία. Ειδικότερα, έκανε λόγο για ανεπαρκές σύστημα παροχής οξυγόνου στους ασθενείς, καθώς όπως τόνισε, οι υποδομές του νοσοκομείου ήταν σχεδιασμένες για την παροχή οξυγόνου σε 70 ασθενείς και σήμερα νοσηλεύονται στο ίδρυμα έχουν ανάγκη οξυγόνου περισσότεροι από 100 ασθενείς.
Ο ίδιος είπε ότι το περασμένο σαββατοκύριακο η ροή οξυγόνου έπεφτε διαρκώς, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Σημείωσε δε, ότι το προσωπικό το νοσοκομείου έχει επισημάνει και ζητήσει την αναβάθμιση των υποδομών εδώ και δύο χρόνια, χωρίς να γίνεται τίποτα. «Το νοσοκομείο έχει ουσιαστικά κλείσει, απλά κάποιοι κάνουν, πως δεν το βλέπουν» είπε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας, προσθέτοντας ότι σε πρόσφατη σύσκεψη με τους βουλευτές της περιφέρειας τονίστηκαν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. «Έχουμε ένα παθολόγο για 110 ασθενείς και κανέναν πνευμονολόγο» συμπλήρωσε ο κ. Χαφτούρας.
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας τόνισε, ότι είναι πλέον επιβεβλημένη η μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους και να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τον θάνατο του 23χρονου

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News