Ασθενικό προβάδισμα πρόκρισης του Ολυμπιακού επί του Άρη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους επικράτησαν 1-0 των κιτρινόμαυρων στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 30′ ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Άρη για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο “Κλ. Βικελίδης”.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, ήρθε στο 6ο λεπτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες να δοκιμάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Κουέστα να μπλοκάρει. Στο 16ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάντσινι, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από την κεφαλιά του Ιτούρμπε, όμως το τέρμα δεν μετράει καθώς ο διαιτητής είχε σφυρίξει για επιθετικό φάουλ πριν παραβιαστεί η εστία του Τζολάκη.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 19ο λεπτό με τον Μαντσίνι να κάνει το γύρισμα, τον Ιτούρμπε να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά άουτ. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δίνοντας την ευκαιρία στους “φιλοξενούμενους” να πατούν περιοχή και να δημιουργούν ευκαιρίες.

Στο 22ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού με τον Βρουσάι, να βρίσκεται στα αντίπαλα καρέ από τα αριστερά και να δοκιμάζει το σουτ, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε. Στο 30ο λεπτό, οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν δίχτυα, με τον εορτάζοντα Θανάση Ανδρούτσο να παίρνει τη μπάλα από τα δεξιά και να… κουβαλά μέχρι την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής των “κιτρινόμαυρων” όπου και σέρβιρε στον Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος έγραψε το 1:0.

Οι Πειραιώτες μετά το γκολ ανέβασαν ρυθμό και πήραν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει και πάλι, μετά το γύρισμα του Μαντσίνι από την αριστερή πλευρά, όμως δεν υπήρχε παίκτης των “φιλοξενούμενων” στο σημείο και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δείτε ακόμα:  Σε ποιες περιοχές«άγγιξε» τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη – Πού αναμένονται ακραίες θερμοκρασίες

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια βλέποντας τον Άρη να αφήνει χώρους ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, ανέβασε ρυθμό και πίεσε. Ο Βρουσαί με ωραία ενέργεια τροφοδότησε τον Μασούρα ο οποίος δεν βρήκε συμπαίκτη του, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 52ο λεπτό, Χουανγκ και Γκάρι συνεργάστηκαν άψογα, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν εξαιρετικά άστοχο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με τον Ελ Αραμπί να βγαίνει τετ-ατετ, όμως ο Κουέστα, του είπε “όχι”.

Στη συνέχεια ο Φαμπιάνο επιχείρησε το σουτ από μακριά, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον κίπερ των πειραιωτών. Οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Άρη να βάζει φρέσκα πόδια, ψάχνοντας την ισοφάριση και ο Ολυμπιακό το δεύτερο γκολ που θα του έδινε αέρα… πρόκρισης.

Ο Χάμες Ροντρίγκες στο 71ο λεπτό, ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ του Ολυμπιακού σε καλό σημείο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρε των “κιτρινόμαυρων”.

Στο 75ο λεπτό, οι Πειραιώτες δημιούργησαν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ, με τον Ροντινέι να πατά περιοχή από τα δεξιά, να σπάει τη μπάλα στο Χάμες, με τον τελευταίο να σουτάρει και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουέστα. Δίλεπτο φωτιά για τον Άρη που άγγιξε δύο φορές την ισοφάριση.

Ο Γκρέι πάτησε περιοχή και γύρισε για τον Καμάτσο που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Τζολάκη, ενώ σε δεύτερο χρόνο, ο Έλληνας κίπερ, απέκρουσε εξαιρετικά την κεφαλιά του Μπράμπετς. Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν στο 85′ με τον Μπακαμπού αλλά και στο 88′ με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη, όμως δεν βρήκαν δίχτυα.

Δείτε ακόμα:  Ο καιρός της Τρίτης, 26 Μαρτίου 2024

Στην εκπνοή του αγώνα, ο Ολυμπιακός, με όμορφη συνεργασία Μασούρα–Μπουχαλάκη έφτασε μπροστά από την εστία του Κουέστα, όμως ο κίπερ των “κίτρινων” μπλόκαρε άνετα το πλασέ του τελευταίου.

Στα τελευταία λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο γκολ, με τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με τον… αέρα του ενός γκολ και τον Άρη να κυνηγά την πρόκριση, μπροστά στον κόσμο του.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News