Ασθενοφόρο «κόλλησε» στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα – Οδηγοί προπηλάκισαν τους διασώστες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ επικρίνουν τον δήμο και την Τροχαία για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους
Θύματα προπηλακισμού έπεσαν τα μέλη του πληρώματος ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, όπου κλήθηκε να παραλάβει ασθενή, που έχρηζε μεταφοράς στο Γενικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Το ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο Καμπιέλο λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων, με αποτέλεσμα οι διασώστες να μεταβούν πεζοί, για να παραλάβουν την ασθενή. Ωστόσο, επιστρέφοντας στο ασθενοφόρο δέχτηκαν προπηλακισμούς από οδηγούς αυτοκινήτων, που ήθελαν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Χρήστος Κυπριώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας τόνισε, ότι το ΕΚΑΒ έχει επανειλημμένως επισημάνει στο δήμο και την τροχαία τα σημεία, τα οποία δυσκολεύουν την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια παρέμβαση. Μάλιστα, για το περιστατικό ο σύλλογος εργαζομένων απέστειλε και νέα επιστολή στον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας και την τροχαία η οποία αναφέρει τα εξής:
«Χθες 19/09/22 και περί ώρα 14:00 το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για ηλικιωμένη γυναίκα, που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή του Καμπιελου και επί της οδού Σοφοκλέους Δούσμανη στο Βόλτο του Κοκκίνη.
Ένας σταθμός μας μετέβη άμεσα στο σημείο και για ακόμα μία φορά υπήρχε αδυναμία προσέγγισης και στάθμευσης, λόγω σταθμευμένων οχημάτων καθώς και φορτηγού από συνεργείο εργατών. Το πλήρωμα αναγκαστικά και δίνοντας προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή που βρισκόταν σε κίνδυνο στάθμευσε μπροστά από το Βολτο του Κοκκίνη και έσπευσε προς βοήθεια και μεταφορά της γυναίκας στο ασθενοφόρο.
Κατά την επιστροφή του το πλήρωνα με την ασθενή προπηλακίστηκαν από παρευρισκόμενους, που ανέμεναν να περάσουν και χλευάστηκαν από εργάτες με φορτηγό όχημα, που βρισκόταν παρκαρισμένο στο σημείο…
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διέλευσης και προσέγγισης οχημάτων έκτακτης ανάγκης επί της οδού και για ένα θέμα, που έχουμε τονίσει επανειλημμένως. Καταδικάζουμε δε τον προπηλακισμό του πληρώματος και την απρεπή συμπεριφορά των παρευρισκομένων».

Δείτε ακόμα:  Υπό έλεγχο οι αναζωπυρώσεις σε 3 περιοχές

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News