ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ βρέφος 35 ημερών μέσα σε περιπολικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι λέει ο παππούς του μωρού
Γέφυρα ζωής στήθηκε από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης για να σωθεί ένα βρέφος 35 ημερών στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega περίπου στις 11 η ώρα το πρωί της Τετάρτης στην Κοκκινιά, το βρέφος έδειξε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον και έτσι η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε αμέσως το ΕΚΑΒ και πήρε τηλέφωνο και την Άμεση Δράση.
Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμισι λεπτό στο σπίτι όπου ήταν το βρέφος και μαζί με την μητέρα μέσα σε 8 λεπτά βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταφοράς του, το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή.
Τότε, ο αστυνομικός συνοδός πήρε το μωρό κι άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για 45 δευτερόλεπτα. Το μωρό μετά το «φιλί ζωής» από τον αστυνομικό άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής ξανά.
Ο παππούς του παιδιού μίλησε στην «Κοινωνία ώρα Mega» και συγκλονίζει με την περιγραφή του:
«Μας πήρε τηλέφωνο η κόρη μου κατά της 11:30 το πρωί να πάμε από το σπίτι γιατί το μωρό ήταν άρρωστο. Πήγαμε με τη γυναίκα μου εκεί και το παιδί ανέπνεε βαριά. Κάποια στιγμή παίρνω αγκαλιά το παιδί και βλέπω ότι δεν παίρνει ανάσα και δεν χτυπάει η καρδούλα του. Σε ένα λεπτό ήρθε το περιπολικό μαζί με τις μηχανές ΔΙΑΣ. Βάλαμε το παιδί μέσα στο περιπολικό. Το παιδί πραγματικά είχε “φύγει”. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε με το περιπολικό το μωρό είχε μελανιάσει, αμέσως ο συνοδός αστυνομικός άρπαξε το μωρό από την αγκαλιά της κόρης μου και άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή και να του δίνει το φιλί της ζωής, με αποτέλεσμα το βρέφος να ανταποκριθεί μετά από 45 δευτερόλεπτα».
Στο «Παίδων» οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο αστυνομικός στο 35 ημερών βρέφος ήταν η κίνηση που του έσωσε τη ζωή. Αυτή τη στιγμή το μωρό βρίσκεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας με οξυγόνο και αντιβίωση και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Δείτε ακόμα:  Να αναβληθούν οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News