Αθώος πρώην δήμαρχος της Έδεσσας για απιστία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε η τότε προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου
Αθώος κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης πρώην δήμαρχος της Έδεσσας που κατηγορείτο για απιστία, πράξη η οποία συνδεόταν με έλλειμμα άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου, κατά το διάστημα της διοίκησής του, την περίοδο 2001 έως 2010. Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε η τότε προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.
Τα δύο παραπάνω πρόσωπα είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών, ο καθένας, έπειτα από προηγούμενη αθωωτική απόφαση που όμως αναιρέθηκε, για τυπικούς λόγους, από τον Άρειο Πάγο. Για την ίδια υπόθεση είχε κατηγορηθεί κι ο ταμίας του δήμου που στο μεταξύ έχει αποβιώσει, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Όπως και στις προηγούμενες δίκες έτσι και τώρα, ο πρώην δήμαρχος και η υπάλληλος αρνήθηκαν την κατηγορία, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί έλλειψης δόλου, ενώ ανέφεραν ότι ο δήμος από το 2002 είχε προσλάβει ορκωτούς λογιστές που ουδέποτε έκαναν λόγο για πραγματικό έλλειμμα και ζημιά στα οικονομικά του δήμου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου