Αθωώθηκε ο πατέρας που εισέβαλε σε σχολείο και επιτέθηκε φραστικά σε συμμαθητές του γιου του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι υποστήριξε στην απολογία του – Τι είπε ο μαθητής που δέχθηκε την φραστική επίθεση
Αθώος ελλείψει δόλου κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 50χρονος, που εισέβαλε εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας του ΕΠΑΛ Κουφαλίων στη Θεσσαλονίκη, όπου επιτέθηκε φραστικά σε δύο έφηβους συμμαθητές του γιου του για προηγούμενο επεισόδιο, που είχε συμβεί μεταξύ τους.
Στην απολογία του αναγνώρισε, ότι ήταν λάθος η ενέργειά του να μπει στην τάξη και να διακόψει την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Επικαλέστηκε δε, παρόμοιο επεισόδιο που είχε συμβεί στο ίδιο σχολείο σε βάρος της κόρης του, με αποτέλεσμα εκείνη να υποστεί τραυματισμό. «Φοβήθηκα τα χειρότερα για τον γιο μου. Παρενέβην για να μην υπάρξει συνέχεια…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 50χρονος, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Νωρίτερα, κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου, που τόνισε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στα παιδιά», σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό μεταξύ των έφηβων που είχε προηγηθεί. «Δεν απευθύνθηκε κανείς σε μένα, εάν το ήξερα και δεν αναλάμβανα κάποια πρωτοβουλία να με “σταυρώνατε”», κατέθεσε εξεταζόμενος ως μάρτυρας. Από την άλλη, ο μαθητής που φέρεται να ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον 16χρονο γιο του κατηγορούμενου πατέρα είπε: «Είχαμε διαφορές, αλληλοπειραζόμασταν, εγώ ίσως να το παράκανα».
Το περιστατικό με την εισβολή σημειώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα και σε βάρος του 50χρονου είχε ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία με εισαγγελική εντολή.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Το παιδί μου είναι μέσα στη λίμνη»

Newsroom | Pireas News