Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: «Αύριο θα είναι διαφορετικό παιχνίδι – Πρέπει να είμαστε σοβαροί»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: «Αύριο θα είναι διαφορετικό παιχνίδι – Πρέπει να είμαστε σοβαροί»

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Έχουμε καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, ικανούς να κερδίζουν νίκες και τρόπαια», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού

Στο Καραϊσκάκη θα κριθεί αύριο (έναρξη στις 22:00) η πρόκριση του Ολυμπιακού στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του. Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν την Άστον Βίλα, έχοντας υπέρ τους τη νίκη με 4-2 από το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία και στόχος είναι πλέον το ειστήριο για τον τελικό του Conference League, που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και στάθηκε στο αποτέλεσμα του πρώτου ματς, την αξία των παικτών του αλλά και τον Έμερι.

Για το αν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού φέτος: 

«Ελπίζω πως όχι. Ελπίζω να υπάρχει κι ένα σημαντικότερο».

Για το αν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός:

 «Έχουμε την υποχρέωση. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Είχαμε το πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα της προηγούμενης φάσης. Ταξιδέψαμε στην έδρα του αντιπάλου και καταφέραμε να προκριθούμε με έξι γκολ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα αυτό, παρότι βάλαμε τέσσερα γκολ στην έδρα του αντιπάλου. Αύριο θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για το αν τώρα είναι φαβορί:

 «Μία πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια και όχι σε ένα. Θα παίξουμε με σοβαρότητα για να προκριθούμε. Υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες».

Για το τι άλλο μπορούμε να δούμε: 

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για το διάστημα που είμαι εδώ. έχουμε καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, ικανούς να κερδίζουν νίκες και τρόπαια. Οι παίκτες έχουν αρχίσει να πιστεύουν στον εαυτό τους. Έχουν αυτοπεποίθηση. Όταν είσαι καλός και πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά».

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 40χρονος με οφειλές άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ στο Δημόσιο

Για το αν θα αγωνιστεί επιθετικά από την αρχή: 

«Θα το δείτε αύριο. Είμαι τριάντα χρόνια προπονητής, είκοσι χρόνια επαγγελματίας. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι καταστάσεις. Στην αρχή δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο να διεκδικώ ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σεβίλλη, γιατί χωρίς αυτήν, χωρίς να με είχε απολύσει, δεν θα ήμουν εδώ. Απολύθηκα στην αρχή της σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν τα πήγαινε καλά και γι’ αυτό είμαι εδώ. Είμαι ο τρίτος προπονητής του. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Κάποιες συγκυρίες μας έχουν φέρει εδώ. Τίποτα δεν θα γινόταν όμως αν οι ποδοσφαιριστές δεν το άξιζαν».

Για το αν χρειάζεται μυαλό ή καρδιά: 

«Και τα δύο. Αν χρησιμοποιήσουμε το ένα από τα δύο, δεν θα είναι αρκετό. Οποιαδήποτε καθαρή σκέψη χρειάζεται και θάρρος, ψυχή. Το ένα χωρίς το άλλο δεν λειτουργεί καλά».

Για το αν το γεγονός πως έχει γραφτεί ιστορία, θα βοηθήσει στην πρόκριση: 

«Αυτές οι φιλοδοξίες, η θέληση που έχει ο σύλλογος, ο κόσμος, μπορούν να βοηθήσουν. Δεν αρκούν μόνο αυτά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Αυτή η θέληση για επιτυχία θα μας βοηθήσει».

Για τον Έμερι: «Πριν από είκοσι χρόνια παίξαμε πρώτη φορά αντίπαλοι. Γνωριζόμαστε από τότε, ανεβήκαμε μαζί στη La Liga με την Αλμερία εκείνος και με τη Βαγιαδολίδ εγώ, έχουμε κοινή πορεία. Παίξαμε αντίπαλοι πολλές φορές με διαφορετικές ομάδες. Στις περισσότερες αναμετρήσεις τα παιχνίδια είναι ισορροπημένα. Δεν νομίζω ότι κάποιος υπερτερεί πολύ του άλλου. Έχω αλλάξει λιγότερο. Ο Έμερι περισσότερο κι αυτό που τον ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι εστιάζει πάρα πολύ στη λεπτομέρεια για να τις ελέγξει πριν από κάθε αγώνα περισσότερο από όσο εμείς. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι ο Έμερι πιστεύει ότι μπορεί να μας αποκλείσει και να προκριθεί. Θέλει πάρα πολύ να το κάνει κι αυτό είναι το μεγάλο όπλο του».

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη σεσημασμένος 25χρονος που λήστευε ανήλικους με μαχαίρι

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: 

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι ότι αύριο θα τα δώσουμε όλα. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε πολύ καλοί, να εκπληρώσουμε την επιθυμία του κόσμου, να του δώσουμε χαρά, αφού ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η ομάδα για εκείνον. Το έχουμε δει, αφού μας υποστηρίζουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μας βοηθούν να πάρουμε αποτελέσματα. Αύριο θα τα δώσουμε όλα. Θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, για να καταφέρουμε αυτό που θέλει ο κόσμος».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.