«Μπορεί να είχαμε το ελληνικό Μπατακλάν» – Ειδικός μιλά για την Επιχείρηση Υάκινθος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δεν ήταν τυχαίος ο τρόπος στρατολόγησής τους»
Για την «επιχείρηση Υάκινθος» και τις ανησυχίες για την ύπαρξη τρομοκρατικού δικτύου στη χώρα μας, μίλησε ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας και δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ευτύχημα ότι δεν υλοποιήθηκε το σχέδιο των δραστών εναντίον εβραϊκού στόχου στην Αθήνα.
«Ευτυχώς δεν είχαμε τέτοια μαζικά χτυπήματα στην Ελλάδα. Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν συχνά αυτά τα χτυπήματα με βομβιστικές επιθέσεις, με όπλα, και φυσικά και με πολλούς νεκρούς» δήλωσε στις «Συνδέσεις» σχολιάζοντας τις προθέσεις των δύο Πακιστανών συλληφθέντων που είχαν ως κίνητρο, όπως φαίνεται, τα χρήματα και το θρησκευτικό φανατισμό.
«Πολλοί αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τους οποίους μιλούσαμε φοβόνταν οι άνθρωποι ότι μπορεί να έρθουν και εδώ τέτοιου είδους μαζικά χτυπήματα. Ευτυχώς, δεν είχαμε και ευτυχώς που αυτή η απόπειρα απετράπη, έστω την τελευταία στιγμή, και οι αρμόδιες διωκτικές αρχές έκαναν το καθήκον τους. Έκαναν αυτό που έπρεπε και γλύτωσε κόσμος που θα βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο σημείο», πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Από την ο πλευρά του ο Αλέξανδρος Νίκλαν, σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας, αναφέρθηκε στα κεντρικά πρόσωπα αυτής της περίεργης υπόθεσης που εξιχνιάστηκε προ ολίγων ημερών από την ΕΥΠ με τη συνδρομή της Μοσάντ.
«Ξέρουμε ότι είναι δύο Πακιστανοί οι οποίοι προσεγγίστηκαν από άτομο Ιρανικής καταγωγής που έχει ένταλμα στην Ιντερπόλ για δύο δολοφονίες. Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία ώστε να βρεθεί ο τρόπος στρατολόγησης τους, ο οποίος φαίνεται, από τα στοιχεία μέχρι στιγμής, ότι δεν ήταν τυχαίος. Πρέπει να υπήρχε κάποια γνωριμία» ανέφερε στις «Συνδέσεις» ο κ. Νίκλαν.
Και όπως τόνισε, υπάρχει στην Ελλάδα ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι έχουν κάποια σχέση με την περιοχή του Αραβικού Κόλπου εκτός της Ασίας, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα και δεν έχουν περάσει από υπό πλήρη έλεγχο.
«Στην Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει και όλη φιλοσοφία και αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών, τα οποία είχαν δείξει ήδη προμηνύματα το 2014 και μετά με διάφορες συλλήψεις διαφόρων ανθρώπων για άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούσαν στη χώρα μας».

Δείτε ακόμα:  Εξαφανίστηκε 14χρονη στον Πειραιά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News