Χιλιάδες λουλούδια και συμβολικές δράσεις για τις Πειραιώτισσες μητέρες

Χιλιάδες λουλούδια και συμβολικές δράσεις για τις Πειραιώτισσες μητέρες

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε την Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας

Χιλιάδες  λουλούδια  και συμβολικές δράσεις  για τις Πειραιώτισσες μητέρες

 Τον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο της μητέρας τίμησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, με συμβολικές δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες προσέφεραν χαμόγελα στις Πειραιώτισσες μητέρες.

Στόχος του Δήμου Πειραιά ήταν να δείξει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του ανθρώπου, το οποίο είναι συνώνυμο της προσφοράς, της αυτοθυσίας και της αγάπης στον υπέρτατο βαθμό.

Ανήμερα του εορτασμού της γιορτής της Μητέρας, ο Δήμος Πειραιά προσέφερε από νωρίς το πρωί  χιλιάδες τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες μητέρες στο Πασαλιμάνι και σε διάφορα σημεία στις 5 Δημοτικές μας Κοινότητες, όπως  στην πλατεία Κοραή, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο Μικρολίμανο, στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη στην Πειραϊκή, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο,  στην πλατεία Γεννηματά,  στην πλατεία Θεμιστοκλή και στο πάρκο Δηλαβέρη.

Το βράδυ του Σαββάτου φωτίστηκε το Άγαλμα της Μητέρας, ενώ σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο ομώνυμο άγαλμα σε εκδήλωση τιμής του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μεσσηνίων Πειραιώς και Περιχώρων και την Πρόεδρό του κα Ευαγγέλια Αθανασίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στο Πασαλιμάνι μαζί με τη μητέρα του, τη σύζυγό και τα παιδιά του, όπου προσέφερε τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες μητέρες, ενώ λουλούδια προσέφεραν και οι Αντιδήμαρχοι. Επίσης, στο Πασαλιμάνι, πέρα από μια «αγκαλιά» λουλούδια για τις μανούλες, υπήρχε ζωντανή μουσική, ενώ τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την κάρτα της επιλογής τους για τη μητέρα τους στο παιδικό εργαστήρι.

Δείτε ακόμα:  Χριστούγεννα στον Δήμο Πειραιά: «Σε αυτές τις γιορτές κάνε… click away στην αγορά του Πειραιά»

Την ίδια ώρα ο Δήμος Πειραιάπροσέφερε λουλούδια στις γιατρούς, στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης,  στο «Τζάνειο» και στο «Μεταξά», ως ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς  τους, καθώς και στις ασθενείς.

 Επιπλέον, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου προσέφερε λουλούδια στις εργαζόμενες και στις φιλοξενούμενες στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά.

Τις συμβολικές δράσεις διοργάνωσε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά πλαισίωσε μουσικά τις εκδηλώσεις.

Στις δράσεις παρευρέθηκαν: ο υποψήφιος Βουλευτής της Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, κα Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, κα Αντωνία Καρακατσάνη, οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Αράπης, Παναγιώτης Ρέππας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Γερασιμούλα-Αλεξάνδρα    Τουμαζάτου και κ. Γιώργος Βίτσας, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων  κ.α.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News