Χιονίζει στα ορεινά Εύβοιας και Βοιωτίας – Πού είναι απαραίτητα τα αντιολισθητικά μέσα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου – Σύσταση και στους κατοίκους της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Στα ορεινά και σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στους νόμους της Εύβοιας και της Βοιωτίας, ενώ στην υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα μέχρι τη Λαμία βρέχει.
Από το μεσημέρι και μετά οι χιονοπτώσεις εντοπίζονται στα ορεινά της Βοιωτίας, όπως το χωριό Ζερίκι και την ευρύτερη περιοχή, ενώ χιονοπτώσεις υπάρχουν στα χωριά Σέττα και Κοκκινομηλιά της Εύβοιας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα χωριά της Κεντρικής Εύβοιας, από χθες μετά τα μεσάνυχτα υπήρχαν αραιές χιονοπτώσεις, ωστόσο μετά το μεσημέρι το χιόνι πέφτει με μεγαλύτερη ένταση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα.
Από τις 2:30 τα ξημερώματα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας απαγορεύει την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο δρόμο που οδηγεί από τη Χαλκίδα προς την Αιδηψό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους. Η απαγόρευση είναι από το 16ο χιλιόμετρο έως το 47ο από Καστέλα εως Προκόπι και εκεί μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα αυτοκίνητα κάτω από 3,5 τόνους.
Από χθες το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στο δρόμο Ελευσίνας-Θηβών από το 30ό χιλιόμετρο έως το 34ο και στα δύο και ρεύματα κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας αυτή την ώρα χρειάζονται αντιολισθητικά μέσα για την κίνηση των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:
• Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Σχηματαρίου, από την 6η χ/θ (ΤΙΤΑΝ) έως την Τ.Κ. Στεφάνη.
• Στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 36η χ/θ.
• Στην επαρχιακή οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 10η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
• Στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Κυριακίου (μέσω Αναλήψεως).
Ακόμη τα περιοριστικά μέτρα για τα βαρέα οχήματα επεκτείνονται και στο επαρχιακό δίκτυο της Εύβοιας όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους στους δρόμους:
• Στην επαρχιακή οδό Στενής – Στροπώνων, από την 1η χ/θ.
•Στην επαρχιακή οδό Κοντοδεσποτίου – Αγ. Σοφιάς, από την 3η χ/θ.
•Στην επαρχιακή οδό Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας, από την 2η χ/θ.
•Στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας – Ροβιών (μέσω Βούτας), από την 10η χ/θ.
•Στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας – ‘Αγιας ‘Αννας (μέσω Κερασιάς), από την 10η χ/θ.
Τέλος σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο επαρχιακό δίκτυο που ενώνει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βελουχίου με την Αγία Τριάδα της Ευρυτανίας λόγω παγετού.
Κικίλιας: Προσεκτικά και προληπτικά μέτρα ανά περιοχή
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων βαρέως τύπου στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα, από σήμερα στις 8 μμ έως και την Τετάρτη στις 10 το πρωί, αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου – Σύσταση και στους κατοίκους της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας, με δημάρχους της Εύβοιας και της Βοιωτίας, καθώς και περιφερειάρχες, για τη μη λειτουργία των σχολείων δια ζώσης για αύριο Τρίτη και τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης.
Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύσταση για τηλεργασία αύριο, Τρίτη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Εύβοια, Βοιωτία αλλά και σε δήμους της περιφέρειας Αττικής, και συγκεκριμένα στους δήμους Μάνδρας, Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, τα στοιχεία «αναθεωρούνται πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Αυτή την στιγμή το ΕΣΚΕΔΙΚ επικοινωνεί με τους δημάρχους. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους περιφερειάρχες και φυσικά έχει ενημερωθεί η προεδρία της κυβέρνησης» και προσέθεσε ότι η σύσταση προς τους πολίτες για την αυριανή ημέρα είναι, εφόσον δεν συντρέχει λόγος, να αποφύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματα τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στο κομμάτι της Εθνικής Οδού, που θα απαγορευτεί η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα.
«Η σύσταση για την αυριανή ημέρα για όλους αυτούς που δεν έχουν λόγο μετακίνησης είναι να μην κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα ούτε στο λεκανοπέδιο της Αττικής -και φυσικά στο κομμάτι που προανέφερα της Εθνικής Οδού- και να είναι προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν προβλέψεις για πιθανές κατά περιόδους χιονοκαταιγίδες και για ακραίους ανέμους 9 και 10 μποφόρ. Νομίζω ότι όσοι μπορούμε να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις μας γι’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, περίπου των 24 ωρών, με μία επανεξέταση για το πώς θα είναι τα πράγματα το πρωί της Τετάρτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.
Για την Κρήτη, που η διάρκεια της κακοκαιρίας φαίνεται να είναι και λίγο μεγαλύτερη, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι χρειάζεται προσοχή και συνέστησε αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές του νομού Χανίων και του νομού Ρεθύμνης. «Υπάρχει ένα ιδιαίτερο σχέδιο για την Κρήτη το οποίο αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛΑΣ αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία», σημείωσε ο κ. Κικίλιας. «Όπως είπα και χθες, πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα, και σοβαρότητα και να προσπαθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί γι΄ αυτές τις επόμενες ώρες. Αν και εφόσον αλλάξει κάτι θα υπάρξει κι άλλη ενημέρωση», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έλαβαν μέρος ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος Δημήτριος Μπριόλας, εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ και της ΕΛΑΣ, και τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, Ευθύμιος Λέκκας (πρόεδρος του ΟΑΣΠ), Θεόδωρος Κολυδάς (διευθυντής της ΕΜΥ), Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος (διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), Δημήτριος Ζιακόπουλος (μετεωρολόγος) και Χριστίνα Σούζη (μετεωρολόγος).

Δείτε ακόμα:  Τον μαχαίρωσε η σύντροφός του κατά την ερωτική πράξη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News