«Χορηγήθηκε δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 33χρονης είχε γίνει χρήση της ουσίας 8 μήνες πριν τον θάνατό της – Τι απαντά το νοσοκομείο
Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, μια εκ των οποίων σε μεγάλη ποσότητα, ισχυρίζεται ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για τον θάντο της 9χρονης, Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του νοσοκομείου.
Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές κεταμίνη, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπως φαίνεται από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού. Η μία στις 11/4/21, όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθεια και η δεύτερη στις 5/6/21. «Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορήθηγηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
«Με περαιτέρω έρευνα μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει χορηγηθεί στο παιδί και κυκλοφορούσε τριγύρω της για καιρό. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τα ιατρικά έγγραφα του παιδιού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία», ισχυρίστηκε ακόμα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Τι απαντά το νοσοκομείο για τη χορήγηση της κεταμίνης
Η απάντηση από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου για στους ισχυρισμούς του κ. Παπαδόπουλου δεν άργησε να έρθει.
«Ο πλήρης φάκελος της Τζωρτζίνας έχει δοθεί εδώ και καιρό στο Ανθρωποκτονιών και αφορά στη νοσηλεία της από τον Απρίλιο του 2021. Κατά τη διάρκεια της διάσωσής της μετά την πρώτη ανακοπή, έλαβε περίπλοκη φαρμακευτική αγωγή για την επιβίωσή της. Αυτά έλαβαν χώρα οκτώ μήνες πριν τον θάνατό της. Η μικρή έλαβε αυτά τα φάρμακα ενώ ήταν διασωλημωμένη και σε μηχανικό αερισμό στον αναπνευστήρα για την προστασία της αναπνοής της. Αποσωληνώθηκε επιτυχώς και ακολούθησε διαφορετική φαρμακευτική αγωγή για την εγκεφαλοπάθειά της που δεν περιελάμβανε κεταμίνη», αναφέρει το νοσοκομείο στην εκπομπή.
Σε ερώτηση για την ακριβή χορήγηση της κεταμίνης, το νοσοκομείο απαντά: «Κεταμίνη χορηγήθηκε μία φορά, τον Απρίλιο του 2021, όπως αναφέρεται και στον ιατρικό φάκελο που έχει κατατεθεί στην αστυνομία».

Δείτε ακόμα:  Καλά στην υγεία του ο 15χρονος που τραυματίστηκε – Υπό την επήρεια αλκοόλ ο χειριστής του ταχύπλοου

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News