Χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως πριν την πανδημία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπε για τα αρνητικά τεστ κορονοϊού
Μήνυμα για μαζικό εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψει η ζωή μας σε προ πανδημίας επίπεδα εξέπεμψε το πρωί της Τετάρτης (21/07) o καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Δεν μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που ζούσαμε πριν την πανδημία εάν δεν εμβολιαστούμε αθρόα και μαζικά» είπε συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η πορεία των κρουσμάτων θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες, τον εμβολιασμό τον πολιτών, την τήρηση των μέτρων και τις αποφάσεις της πολιτείας.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τα αρνητικά τεστ κορονοϊού δεν αποτελούν ασφαλή μέθοδο για την αποφυγή διασποράς του ιού. «Τα τεστ δεν είναι λύση. Εάν ένα τεστ βγει θετικό, απομονώνεσαι και σπάει η αλυσίδα μετάδοσης. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται όταν ένα τεστ βγει αρνητικό, ενώ ο άνθρωπος έχει covid. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νόησε μετά από τέσσερα μοριακά αρνητικά τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορούμε να επανέλθουμε στο φυσιολογικό, στηριζόμενοι ότι πριν μπούμε στο καράβι θα έχουμε ένα αρνητικό τεστ. Αυτό φάνηκε εν τοις πράγμασι και από αυτά που έγιναν στα νησιά μας» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τον Αύγουστο.
Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε ότι όταν κάποιος κολλήσει κορονοϊό, οι επιπτώσεις που θα έχει είναι από το να χάσει τη ζωή του ή να νοσηλευτεί μέρες σε ΜΕΘ, ενώ μπορεί να αφήσει αναπηρία, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα.

Δείτε ακόμα:  Δεν είναι σίγουρο ότι κάθε νέα μετάλλαξη θα είναι πιο αδύναμη

Newsroom | Pireas News