ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι στον Βλοχό Καρδίτσας – Ανάμεσα τους και ένα μωρό 27 ημερών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονιστικές οι εικόνες
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καρδίτσα άφησε η κακοκαιρία Daniel, με ανθρώπους σε απόγνωση, έξι νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοούμενων και εγκλωβισμένων. Πολλά είναι τα χωριά που έχουν «βυθιστεί» κάτω από τα λασπωμένα νερά, τα οποία έχουν καλύψει τα πάντα.
Οι κάτοικοι έτρεξαν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν από τη στάθμη του νερού που ανέβαινε επικίνδυνα. Ολόκληρες οικογένειες και ηλικιωμένοι πέρασαν ένα εφιαλτικό 24ωρο στις ταράτσες των σπιτιών τους.
Οι εικόνες διάσωσης συγκλονίζουν. Κάτοικοι βγήκαν με βάρκες στους πλημμυρισμένους δρόμους για να προσεγγίσουν τα σπίτια όσων είχαν εγκλωβιστεί, ενώ στη μάχη της διάσωσης ρίχτηκε η Πυροσβεστική και ο στρατός. Στον Βλοχό Καρδίτσας όλα τα σπίτια έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό, είπε στο MEGA ο Γιάννης Κουκάς, πρόεδρος της κοινότητας. Το μεσημέρι της Τετάρτης φρόντισε να φύγουν οι γηραιότεροι του χωριού με λεωφορείο προς τον Παλαμά, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι έφυγαν με δικά τους οχήματα.

 
Στο χωριό, το οποίο έχει συνολικά 467 κατοίκους, έχουν μείνει πίσω περίπου 120 άτομα. Όπως είπε ο κος Κουκάς, όσοι απέμειναν έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. «Από τη στιγμή που εγκλωβιστήκαμε δεν έχουμε νερό και φαγητό. Υπάρχουν άνθρωποι που αρχίζουν να δείχνουν αφυδάτωση. Υπάρχουν και μικρά παιδιά, έχουμε εδώ ένα μωρό 27 ημερών», είπε.
«Το δικό μου χωριό χάθηκε. Πάει, τελείωσε. Ότι χρήματα και να έχει κάποιος στην άκρη, όση βοήθεια κι αν πάρουμε – γιατί ξέρω δεν θα είναι μεγάλη – εγώ προσωπικά δεν θα επενδύσω ξανά σε αυτό το μέρος. Δεν μπορώ». Ο κος Κουκάς έριξε ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποκαλύπτοντας πως από τα 4 αναχώματα που είχαν υποσχεθεί, τελικά έγινε μόνο το ένα.
«Έχουμε αναχώματα γύρω από το χωριό. Το 2020 είχαμε τον Ιανό. Πήραν πολλά χρήματα και μην το ρίξουν τώρα ότι ήταν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής. Ναι, ήταν, αλλά εάν τα αναχώματα ήταν φτιαγμένα από την Περιφέρεια και είχε μεγαλώσει ένα μέτρο από τα δικά μου τα αναχώματα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε μαζί. Το σπίτι μου και το χωριό μου αυτή τη στιγμή θα είχε σωθεί», είπε.

Δείτε ακόμα:  16χρονος και 19χρονος ανάμεσα στους νεκρούς – Δείτε βίντεο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News