Χωρίς την προσκόμιση οικοδομικών αδειών παραχωρούνται δημόσιοι δρόμοι στην Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Saint Paul»

Χωρίς την προσκόμιση οικοδομικών αδειών παραχωρούνται δημόσιοι δρόμοι στην Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Saint Paul»

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με στόχο την ενημέρωση κατοίκων της περιοχής για τη μη εκχώρηση δημόσιων δρόμων στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Saint Paul», η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά με γενικό σύνθημα «Δικαίωμα στην Πόλη», προχώρησε σε ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 16 Ιουλίου έξω από τον χώρο της σχολής και γνωστοποίησε το πρόβλημα με  επισκέψεις “door to door» σε κατοικίες και επιχειρήσεις. 

Ήδη έχουν κατατεθεί  Ψηφίσματα Διαμαρτυρίας και Αντίθεσης  τα οποία και υπογράφουν 200 κάτοικοι και εργαζόμενοι και η λίστα μεγαλώνει καθώς οι δημότες ενημερώνονται και συνειδητοποιούν ότι μια τέτοια αποδοχή του αιτήματος της σχολής καταργεί πολλές θέσεις στάθμευσης επί των οδών Χαρ. Τρικούπη και επί της Κουντουριώτου. 

Δείτε ακόμα:  Αντωνία Καρακατσάνη: Παρεμβάσεις και εργασίες εξωραϊσμού στη Ε δημοτική κοινότητα Πειραιά

Αν και το Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα καταψήφισε ομόφωνα την πρόταση της ιδιωτικής επιχείρησης, αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Πειραιά πριν από λίγες μέρες, τα μέλη της έκαναν αποδεκτό το αίτημα της σχολής, κατά παράβαση της νομιμότητας καθώς δεν είχαν προσκομιστεί τα απαραίτητα έγγραφα όπως είναι οι οικοδομικές άδειες, βάσει των οποίων αποδεικνύεται η νομιμότητα του αιτήματος του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. 

Η ιδιωτική επιχείρηση οφείλει να βρει τρόπους να καλύψει τις ανάγκες της όπως έχουν κάνει αντίστοιχα άλλα ιδιωτικά σχολεία του Πειραιά και όχι να ζητά την παραχώρηση και άλλου δημόσιου δρόμου τον οποίο θα στερηθούν οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News