Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 μήνες ακόμα για το «τείχος ανοσίας»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ειδικά για τους ηλικιωμένους η τρίτη δόση θα πρέπει να επιτραπεί να γίνει πιο νωρίς»
«Οι υγεινομικοί είναι ξεκάθαροι: Πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Όποιο μέτρο περιορίζει τον συνωστισμό και συγχρωτισμό των ανθρώπων είναι χρήσιμο», επισήμανε ο πνευμονολογος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι με περίπου 25.000 νέα εμβόλια, 10.000 ανοσοποιήσεις με φυσική νόσο και 10.000 μολύνσεις ανά ημέρα, «χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 μήνες για να φτάσουμε στο πολυπόθητο “τείχος ανοσίας”. Θα υπάρξουν μεν αυξομειώσεις αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε απώλειες έως τότε».
Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι, ιδίως για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος σοβαρής νόσου δεν αυξάνει στο εξάμηνο, αλλά από το τετράμηνο, τονίζοντας ότι αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν όσο νωρίτερα γίνεται. «Δεν είναι δύσκολο να τους πείσουμε, γιατί έχουν ήδη κάνει τις δύο πρώτες δόσεις και είδαν ότι δεν έπαθαν κάτι».
Ο καθηγητής υπογράμμισε ακόμα: «Ο εμβολιασμένος, δεν είναι άτρωτος. Αν δεχθεί μια τεράστια επίθεση ισχυρής συγκέντρωσης ιού και αν είναι κάποιος άτυχος, που δεν έχει αναπτύξει την τέλεια ανοσολογική απόκριση μπορεί να νοσήσει. Τα μέτρα λειτουργούν και ως κίνητρο έτσι ώστε κάποιος να πάει να εμβολιαστεί».

Δείτε ακόμα:  Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Πάνω από 50.000

Newsroom | Pireas News